Mennyibe kerül egy Seychelle-szigetek utazás? Árak, szállás, programok

Utoljára frissült:

Szerző:

Tomi

A Seychelle-szigetek a legdrágább trópusi úti célokhoz közé tartozik. Ez érzékelhető szálláshely, étel, helyi közlekedés és repülőjegy árakban is, de ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne faragni a Seychelle-i nyaralás árán. Olcsó azonban biztosan nem lesz.

Útmutatónkban részletesen beszámolunk a Seychelle utazás során várható költségekről. Igyekszünk tippeket adni megtakarítási lehetőségekről és a luxus megoldásokra is kitérünk.

A szigetország fehér homokos strandjai, kristálytiszta vizei és különleges kulturális elegye költségvetésünktől függetlenül garantálják a feledhetetlen élményeket.

A költségek eloszlása

Folyamatban

Mennyibe kerül összesen egy Seychelle-i nyaralás?

Kategóriától függően egy kétszemélyes utazás költségei körülbelül a következőképpen alakulhatnak fejenként, egy hétre:

 • Legalacsonyabb kategória, például La Digue szigetén, kerékpárbérléssel, komppal közlekedve, néhány egyénileg szervezett kirándulással, egy nagy kirándulással Praslin-ra és főleg magunkra főzve/helyi éttermekben, utcán étkezve: legalább 300e Ft + repülőjegyek
 • Középkategória szállodában Mahén vagy Praslinon, bérelt autóval, ellátással és éttermi ebéddel/vacsorákkal: legalább 5-600e Ft + repülőjegyek + belföldi repülőjegy, ha szükséges 60e Ft körül
 • Felső kategória, akár három fősziget helyett privát szigetes resortban, szervezett túrákkal: 1-1.5 millió forinttól + repülőjegyek

Mivel a legtöbb apartmanban, szállodában és resortban az árszabás többnyire szobánként történik, családosan utazva az árak egy főre nézve jóval alacsonyabbak lehetnek.

A nyaralás teljes árát befolyásoló tényezők

A Seychelle-szigetek utazás teljes költsége számos tényezőtől függ. Ezek közül a legfontosabbak:

 • Milyen kategóriájú és elhelyezkedésű szállást választunk
 • Melyik szigetet választjuk?
 • Repülőjegy: van-e módunk, kedvünk Bécsből indulni, módunkban áll-e akár több nappal módosítani az indulás és/vagy a visszatérés dátumát a jobb árakért?
 • Milyen módon oldjuk meg az étkezést? Ellátás a szálláson, vagy külső helyszíneken, helyi éttermekben is étkezünk-e, vagy főzünk az apartmanban? Ez nagyban kapcsolódik a választott szálláshoz és mobilitásunk szintjéhez is
 • Közlekedés: belföldi repülőjárat vagy komp; taxizás, autó- vagy kerékpárbérlés, esetleg buszozás?
 • Programok: csak a helyi strandokon töltjük időnket, vagy kirándulunk is; magunk szervezzük-e kirándulásainkat vagy befizetünk szervezett túrákra?
 • Autóbérlés szükséges-e (minimum napi 20e forint, plusz üzemanyag)

Seychelle-szigetek szállás árak - resortok, hotelek, vendégházak

seychelle szigetek szállás resort árak

A szigetország szálláshelyi árak szempontjából is nagy változatosságot mutatnak, de más trópusi úti célokkal ellentétben a fő szezon itt nem befolyásolja számottevően az árakat. Ez jó hír az utazás költségvetése szempontjából, de ez egyúttal azt is jelenti, hogy a megemelkedő kereslet miatt a legnépszerűbb hónapokban (december, január és június-augusztus) a választék jóval kisebb lehet, ezért az ezekben a hónapokban esedékes utazás esetén érdemes jó előre lefoglalni a szállást.

Középkategóriás szállások éjszakánként 50 ezer forint körül kezdődnek, míg a luxus kategóriában több száz, vagy akár egymillió forintos körüli árú szobákra is bukkanhatunk. A legdrágábbak rendszerint pálmafa-erdőben megbúvó, a szálloda magánstrandjához közeli, legalább száz négyzetméteres, saját medencével és több irányban kilátással rendelkező kétszemélyes vagy több hálószobás villák.

A Seychelle különlegessége, hogy más trópusi úti céloknál magasabb kategóriákban, akár a középkategória legtetején is találhatunk konyhával rendelkező vendégházi szobát és szállodai apartmant. Az ilyen szobák esetében a 3 vagy akár 4 csillagos szállodák esetében megszokott szolgáltatásokat vehetjük igénybe és az ár sok esetben tartalmaz reggelit, de a szálláshelyekhez tartozó konyhának köszönhetően jelentős összegeket spórolhatunk meg a magunkra főzéssel.

Ezen szálláshelyek árai a hasonló kategóriájú konyha nélküli szállodai szobák áraihoz hasonlóan alakulnak, míg a szokványos vendégházak és alacsonyabb kategóriájú apartmanok már éjszakánként 20 ezer forinttól elérhetőek. A nagy kereslet miatt a legolcsóbb szállások egyes periódusokban nem elérhetők, főleg hosszabb tartózkodások esetén.

AirBnb-k

Még olcsóbb megoldást jelenthetnek az AirBnB-k, amiknek viszonylag nagy választáka áll rendelkezésre a három leglakottabb Seychelle-szigeten (bár a legtöbb a normál vendégházi szállásokhoz hasonlóan éjszakánként 20-30 Ft körül érhető el), és kialakult egy kisebb couchsurfing közösség is, aminek köszönhetően szerencsés esetben a hátizsákos utazók ingyenesen is megszállhatnak pár estére egy Seychelle körutazás során.

Szálláshelyek eloszlása

A három leglakottabb szigeten (Mahé, Praslin és La Digue) él az ország lakosságának körülbelül 95%-a, ezért ezek mindegyikén találhatunk szálláshelyet bármelyik kategóriában.

A többi szigeten a magasabb kategóriájú szálláshelyek dominálnak és alacsonyabb kategóriájúakat szinte lehetetlen találni. A szálláshely árak ettől eltekintve a leglakottabb és a kevésbé lakott szigeteken a kategóriájukon belül többnyire megegyeznek, de a kevésbé lakott szigetek esetében a reptéri transzfer drágább, mivel tömegközlekedés típusú lehetőségek nem állnak rendelkezésre.

A látogatók többsége a főszigetre, Mahéra érkezik: itt él ugyanis az ország lakosságának közel 90%-a, és ezért a legtöbb szálláshely itt helyezkedik el és itt található az ország egyetlen nemzetközi repülőtere is. Külföldről csak ide érkeznek gépek, így a távolabbi szigetek megközelítéséhez további belföldi utazásra lehet szükség. Praslin és La Digue szigetei Mahé közelében találhatók, távolabbi szigetek megközelítése azonban költséges lehet.

A legjobb strandok

A szállás választásánál fontos szempont, hogy legyenek jó strandok séta távolságban. Ezek a legnépszerűbbek a szigeteken: A Seychelle-szigetek 10 legjobb strandja

Persze egyéni preferencia kérdése, hogy ki mit talál legjobbnak vagy tökéletesnek. Azok a szerencsések, akik személyesen is megtapasztalják Seychelle-t, fel fognak fedezni apró, kevéssé ismert ékszerdoboz strandokat maguknak.

Reptéri transzfer, helyi közlekedés - belföldi repülőjáratok

Mahén kívül Praslin szigete is rendelkezik repülőtérrel, amely charter járatokon kívül csak és kizárólag Mahé irányába küld és onnan fogad gépeket. Ezek a járatok általában Mahéról Praslinra reggel 5:50 és este 9, vissza úton pedig 6:25 és 21:35 között közlekednek naponta többször, általában 20-30 percenként és a teljes út 20 percet vesz igénybe. Amennyiben La Digue a végső úti célunk, a belföldi repülőjárat után kompra kell majd szállnunk.

Ezek a gépek viszonylag kicsik, körülbelül egy tucat férőhelyesek, ezért néha hamar betelnek, és az árak más repülőjegyekhez hasonlóan a kereslet függvényében változhatnak, de alapesetben 60 ezer forint körül érhetők el oda-vissza. E megfontolások miatt érdemes online előre lefoglalni a Mahé-Praslin repülőjegyet. Ebben segítségünkre lehetnek a különböző repülőjegy foglalást segítő alkalmazások, mint például a Google Flights vagy Skyscanner. Ezeken az alkalmazásokon keresztül ráadásul sokszor a teljes Seychelle-szigetek foglalás részeként kedvezményes áron érhetjük el a Mahé-Praslin viszonylat jegyeit.

Ezek a járatok egyúttal panoráma járatok is, és a rövid úthoz képest magas jegyárért cserébe gyönyörű kilátásban lehet részünk a két szigetre és a köztük húzódó óceánra, így ez bőven megéri az árát. A nemzetközi repülőjegyekkel ellentétben a retúrjegy ára szimplán az egyirányú jegy duplája, ezért könnyen spórolhatunk valamennyit, ha csak egy irányban szállunk a panorámarepülőre.

Reptéri transzfer, helyi közlekedés, komp

Jóval olcsóbb megoldás a komp. Rendszeresen, naponta többször járnak kompok a három leglakottabb sziget, Mahé, Praslin és La Digue között, bár a legtöbb La Digue és Mahé között járó komp útbaejti Praslint is (de átszállásra nincs szükség). Ezek a kompok a kabin osztályától függően 23 ezer forinttól kezdődnek (illetve Mahé - La Digue viszonylatban 27 500 Ft-tól, Praslin és La Digue között pedig 5500 forinttól), és 12 éven aluliak 50-60% kedvezményt kapnak és 2 éven aluliak számára ingyenes, de jegyet nekik is foglalni kell, plusz felnőttek esetén fejenként kb. 800 forint kikötői illeték, amit foglaláskor automatikusan hozzászámolnak. A foglalásokat a vállalat online felületén lehet intézni (seychelles-ferry.com) bankkártyás fizetéssel.

A kompokat üzemeltető vállalat közleménye szerint a jegyeket érdemes 3 napra előre lefoglalni, mert egyéb esetben nem tudják garantálni, hogy még aznap felférünk a kompra. Cserébe viszont repülőgépünk késése esetén garantálják helyünket a következő kompon.
Mahé repülőterétől a kompkikötő megközelíthető taxival (12-14 ezer forintért), vagy a kompot üzemeltető társaság busztranszferével, ami a repülőtér transzferállomásáról indul, és csak meglévő nemzetközi repülőjeggyel foglalható (azaz csak ezért a buszért a repülőtérre menni nincs értelme), felnőtteknek körülbelül 4000 forintért, gyermekeknek feleennyiért.

Amennyiben szálláshelyünk megközelítésének módjaként a kompot választjuk, érdemes a gép érkezési ideje után legalább 90 perccel, de lehetőleg még később induló kompra helyet foglalni, hogy így elegendő idő juthasson a határátlépésre, a poggyászfelvételre és a kompkikötő megközelítésére. A kompnak van saját poggyászszabályzata, amely a honlapjukon elérhető, de alapvetően nem szigorúbb, mint a legtöbb légitársaság esetében a turistaosztályé, és a komp különböző osztályain nagyobb poggyász engedélyezett felár fizetése nélkül. A komp Mahé és Praslin között 1 óra és 15 percet, Mahé és La Digue között
Fontos megjegyezni, hogy az interneten más Seychelle komp jegyet kínáló webboldal is található, ezek mind ugyanezekre a kompokra vonatkoznak, és némelyiken ilyen oldalon keresztül ráadásul drágábbak a jegyek.

Reptéri transzfer, helyi közlekedés - transzfer a három nagy szigeten kívül, luxus megoldások

Ha választott szálláshelyünk más szigeten található, transzfer lehetőségeink sokkal behatároltabbak. Ebben az esetben a megközelítés módja a hajó, charter repülőjárat vagy helikopter transzfer, amelyek valamelyikét szálláshely mindenképpen felajánlja majd. Ezek a megoldások jelentősen költségesebbek és a három fő sziget esetében luxusmegoldásnak számítanak, de a szálláshely által biztosított transzferlehetőség szinte minden esetben olcsóbb lesz. Amennyiben mégis érdeklődünk ezek iránt, magas árakon mindegyik elérhető szinte minden szállodával rendelkező szigetre. Egyénileg foglalva ezek a lehetőségek általában 350 ezer forinttól kezdődnek

Helyi közlekedés a szigeteken - busz, autóbérlés, taxi, bicikli

A két legnagyobb szigeten belüli közlekedés (és ezzel együtt a szálláshelyünk megközelítésének) legolcsóbb módja a busz: a helyi tömegközlekedési vállalat Mahé és Praslin szigetein rendszeres, 5:30 és 19:00 között közlekedő helyi érdekű buszjáratokat üzemeltet, melyek a két sziget legfontosabb helyeit teljes mértékben lefedik és más trópusi úti célokkal ellentétben kifejezetten kényelmesek.

Egy buszjegy ára körülbelül 200 forint, illetve vásárolhatunk a közlekedési társaság a repülőtéren és a két szigeten több helyen megtalálható irodájában és társult partnerénél kifejezetten a látogatók számára elérhető utazási kártyát. A Visitor Travel Card névre hallgató kártya körülbelül 4000 forintért 4 napon, míg kb. 8 ezer forintért 8 napon át jogosít korlátlan mennyiségű út megtételére, ami Mahén az átszállások miatt könnyen megérheti az árát, ha nagy távolságokat tervezünk buszozni.

Mahé és Praslin kivételével a legtöbb Seychelle sziget nem akkora, hogy a helyi közlekedéssel a megérkezésünk után különösebben foglalkoznunk kellene. Már a második legnagyobb sziget, Praslin is, méreteit tekintve (12 km hosszú és 4,6 km széles) elég kicsi ahhoz, hogy gyalog bejárható legyen, bár változatos domborzata (legmagasabb pontja 367 méter) miatt ezt a lehetőséget Praslinon kevesen választják. Éppen ezért autóbérlésre Mahén és Praslinon kívül egyáltalán nincs szükség, és a kiépült buszhálózat miatt ezeken a szigeteken is kérdéses, hogy megéri-e.

Autóbérlés Seychelle

Bérelt személyautók típustól és felszereltségtől függetlenül is drágák: Napi 20 és 45 ezer forint között érhetők el, és érdemes odafigyelni arra is, hogy a Seychelle-szigeteken 21 éven aluliak nem vezethetnek. Ha mégis bérelnénk, intézhetjük előre még otthonról, online is pl. a Booking autóbérlős felületén, ahol összehasonlíthatók a szolgáltatók, és pontok, kedvezmények érhetők el.

Taxi

Rendelkezésre állnak a három leglakottabb sziget mindegyikén (bár La Digue-on viszonylag ritkák), és a Mahén és Praslinen belül reptéri transzfernek is ez lehet a legkényelmesebb módja. A taxik alapdíja 2800 forint körüli, valamint kilométerenként további kb. 2000 forint.

A taxisofőrökkel lehet alkudozni, bár ennek eredménye nem garantált. Szemléltetésképpen Mahé reptere és a főváros, Victoria között a taxi jellemzően nem több 8000 forintnál (6 perces út) és a repülőtértől legmesszebbre található szálloda is elérhető taxival körülbelül 33 ezer forintért (30 perces út). Ez jellemzően nem drágább, mint a dedikált reptéri transzferek, és sok esetben olcsóbb is, de természetesen a szolgáltatás minősége rosszabb lehet. A taxisofőrökkel lehet alkudozni, de ennek eredménye nem garantált.

Kerékpár a trópusi paradicsomban is a barátunk

A három fő sziget alaposabb felfedezéséhez (mivel jóval olcsóbb és egészségesebb, mint az autóbérlés) érdemes kerékpárra szállni. Mahé, Praslin és La Digue mindegyikén lehetőség adódik biciklit bérelni, ez La Digue esetében egyenesen a látogatók legkedveltebb közlekedési módja. Mahé és Praslin esetében ez a lehetőség a szűk utak és az óvatlan buszsofőrök miatt kevésbé népszerű, de kellő odafigyeléssel ezen a két szigeten is problémamentesen közlekedhetünk kerékpárral. A három szigeten szinte minden szálloda és vendégház kínál bérelhető bicikliket, jellemzően napi 4-5 ezer forintért, La Digue szigetén pedig kerékpár bérléssel foglalkozó boltokban néhány órára olcsóbban is bérelhetünk.

A három fő szigeten kívül csupán Silhouette (a harmadik legnagyobb Seychelle sziget) rendelkezik akkora méretekkel a turisták által frekventált szigetek közül, hogy a gyalogláson kívül más közlekedési formára legyen szükség. A többi turisták körében népszerű sziget meglehetősen kicsi: általában csak egyetlen szállodának, resortnak vagy vendégháznak adnak otthont.

Ezeket a szigeteket sétálva is kényelmesen bejárhatjuk, illetve a legnagyobb szükség esetén valószínűleg kérhetünk fuvart a személyzet golfkocsijain. Silhouette egyébiránt méretre nem kicsi: 5,3 km hosszú és 5,3 km széles és öt darab 500 méteres csúcs található itt, azonban egy resorton, egy vendégházon, egy múzeumon és egy kisbolton kívül csupán érintetlen természet és vad tájak találhatók a szigeten. Bicikli bérlésre itt is van lehetőség, de a legtöbb látogató szervezett túra keretében más szigetekről érkezik ide, és az ő esetükben a közlekedés már eleve megoldott.

Seychelle étel árak

Friss adatok szerint a következő étel árak várhatók a Seychelle-szigeteken a frekventáltabb helyeken: Kétszemélyes vacsora jobb étteremben: 13 000 Ft-tól Dobozos sör boltban: 1000 Ft-tól Korsó sör szórakozóhelyen: 2500 Ft-tól Koktél szórakozóhelyen: 4000 Ft-tól A három főszigeten könnyen találhatunk helyi falatozókat és street foodot, itt jellemzően 1000-2500 Ft egy adag étel

A főváros, Victoria étel árai ezeknél jellemzően 10-15%-al drágábbak, ezen kívül az árak az ország különböző pontjain viszonylag egységesek.

A drága éttermi és szórakozóhely árak miatt jelentős összegeket spórolhatunk amennyiben apartmanban szállunk meg és magunkra főzünk, és a drágább éttermek helyett a helyi falatozókat és utcai étel árusokat választjuk.

A magunkra főzésre pedig az egyik legalkalmasabb trópusi úti cél a Seychelle-szigetek: a szokványosnál magasabb kategóriákban elérhető apartmanokban egyszerre élvezhetjük a 3, esetleg 4 csillagos szállodák szolgáltatásait miközben sokat spórolhatunk az étkezésen, és sokszor a főzés lehetőségének ellenére a szállások ára tartalmazza a reggelit is.

Seychelle programok, belépők, szolgáltatások

Útiterveinktől függően más trópusi úti céllal ellentétben sokat spórolhatunk a különböző Seychelle programokon, mivel a szervezett túrák nagy része olyan programokat kínál és olyan helyekre kalauzol el bennünket, amelyeket egyénileg is kipróbálhatunk, meglátogathatunk. Így jelentős összegeket takaríthatunk meg, ha a költséges szervezett túrák helyett magunk szervezzük programjainkat, ráadásul a legtöbb attrakció ingyenesen vagy meglehetősen olcsón látogatható.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy a szervezett túrák nem érik meg árukat. Egyrészt más trópusi úti célokhoz képest rendszerint olcsóbbak, másrészt a szigetek megismerésében a helyi idegenvezetők nagy segítségünkre lehetnek, és ezeken a túrákon a szigetek kulisszái mögé is bepillanthatunk. Sok szervezett kirándulás pedig olyan helyekre is elkalauzolhat bennünket, amiket más formában nehezen vagy jóval drágábban látogathatunk, például komppal nem elérhető szigetekre.

A különböző szervezett túrák nagy változatossága miatt íme a két, a látogatók körében legnépszerűbb Seychelle szervezett program leírása nagy vonalakban, a várható fejenkénti árukkal együtt:

Hajókirándulások: 20 000 – 300 000 Ft, a kirándulás időtartama, a meglátogatott helyszínek száma és annak függvényében, hogy az ár tartalmaz-e ételt, italt. Ezek a kirándulások nagy változatosságot mutatnak árak, szolgáltatások, útvonalak és időtartam tekintetében, és a különböző szállodák és vendégházak is rendszeresen szerveznek saját kirándulásokat, amiknek árai a nyilvános kirándulásokhoz képest másképpen alakulhatnak. Ezek a kirándulások szinte kivétel nélkül elkalauzolnak máshogy nehezen, vagy csak drágán elérhető szigetekre, mint például Curieuse-re és annak óriásteknős rezervátumába, és rendszerint lehetőség adódik fürdőzésre nyílt vízen és titkosabb strandokon. Némelyik kirándulás speciális, üvegaljú hajókon történik, amikről nagyszerű, száraz rálátás nyílik a víz alatti elővilágra, de természetesen ezek többe is kerülnek.

Vezetett túrák: 10 – 100 000 Ft, a kirándulás időtartama, a meglátogatott helyszínek, és annak függvényében, hogy a meglátogatott helyszíneken szükséges-e belépőt fizetni. Ezek elkalauzolhatnak egyrészt a szigetek kevésbé ismert túraútvonalaira, másrészt szervezett körülmények között mutathatják be a szigetek számos nemzeti parkját és természetvédelmi területét. A költségesebbek több helyszínre is elkalauzolnak, és ebben az esetben az azok közötti közlekedés a csomag részét képezik, és a hosszabb túrák rendszerint tartalmaznak rejtettebb strandokon fürdőzési és sznorkelezési lehetőséget is.

A szigeteken számos kisebb múzeum, képgaléria és látogatásra kifejezetten strand, érdemes természeti látványosság és természetvédelmi park található. Ezek jelentős részének látogatása ingyenes.

Íme néhány a legnépszerűbb belépőjegyes helyszínek közül: -Vallée de Mai: 12 000 Ft. Ez az UNESCO Világörökségi lista részét képező természetvédelmi terület Praslin szigetén található, és számos különleges, ősi állat- és növényfajnak ad otthon. Legismertebb ezek közül a Seychelle-szigetek jelképének számító és meglehetősen ritka tengerikókusz, a Coco de Mer. Gyönyörűségének és misztikus elszigeteltségének köszönhetően sokak számára az “Édenkert” becenevet is kiérdemelte.

 • Fond Ferdinand: 8000 Ft. Ez a Vallée de Mai-nál kevésbé ismert természetvédelmi terület több, mint hatszor akkora és még gazdagabb endemikus állat- és növényfajokban. Két-három órás enyhe túrával megközelíthető a Zimbabwe nevű kilátó, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik Praslin mellett néhány távolabbi szigetre is, és innen szemlélve a naplemente is lenyűgöző látványt nyújt. A viszonylag olcsó belépőjegyhez itt minden esetben jár idegenvezető.
 • Anse Source d’Argent: 3000 Ft. Ez a La Digue szigetén található strand a világ egyik leghíresebbike és a Seychelle-szigetek kis számú fizetős strandjának egyike. Sekély, kristálytiszta vizét közeli korallzátony védi, melynek köszönhetően tökéletessé teszi fürdőzésre és sznorkelezésre.
 • Seychelles National Museum of History: 4000 Ft, 12 éven aluliak számára ingyenes. A 2018-ban nyílt múzeum Victoriában található és a szigetország 300 éves történelme mellett a szigetek különleges kulturális keverékének történetébe és hagyományos életmódjába is betekintést enged.

Borravaló - Tips

A borravaló adása a Seychelle-szigeteken nem kötelező és nem is elvárt. Éttermekben sokszor felszámolnak plusz 5-10% szervízdíjat, ebben az esetben ez egyúttal a borravalónak is számít, de természetesen különlegesen jó kiszolgálás esetén nyugodtan adhatunk valamennyit pluszban, senki nem fog megsértődni. Mivel a borravaló nem elvárás, túl kis adható összeg sincsen.
Túravezetőknek például félnapos program után adhatunk 1 amerikai dollárnak, egész napos program után két amerikai dollárnak megfelelő összeget is, ez már kedvező borravalónak számít. A szigetek fizetőeszköze a Seychelle-i rúpia, de a legtöbb helyen elfogadják az USD-t és az eurót is, sőt a turisták által legfrekventáltabb helyeken megeshet, hogy a rúpiát nem fogadják el.
Nem csak borravaló szempontjából érdemes magunknál tartani készpénzt Seychelle-i rúpiában: sok esetben az euróban vagy dollárban való fizetés esetén többet kell fizetnünk, és néha a bankkártyás fizetésért felárat számolnak fel. A bankkártyát a legtöbb helyen elfogadják és nem ritkák az ATM-ek sem.

Seychelle repülőjegy olcsón

A szigetek nagy népszerűsége miatt a repülőjegyek viszonylag drágák és sok más trópusi úticéllal ellentétben a legolcsóbb opciók jelentősen hosszabb utazási idejük nem érik meg az árukat. Az út jó esetben 13-15 órát vesz igénybe egy-két átszállással, míg a Budapestről induló legolcsóbb járatok sokszor akár 45 órányi utazást is jelentenek, de nem ennyivel olcsóbbak.

A legjobb ár-érték arányű repülőjegyek Budapest-Mahé viszonylatban a bejegyzésünk írásától számítva egy hónapra 350 ezer, két hónap múlva 340 ezer, három hónap múlva pedig szintén 350 ezer forinttól érhetőek el fejenként, egyhetes retúrjegyek esetében. A legolcsóbb jegyek ezeknél maximum 30 ezer forinttal olcsóbbak, de cserébe 20 órával többet kellene rajtuk utaznunk.

Jelentősen kedvezőbb a helyzet, ha Bécsben szállunk fel: az innen induló repülőjegyek jellemzően legalább 50-60 ezer forinttal olcsóbbak, és kedvező utazási idővel a bejegyzés írásától 1-3 hónapra 250 ezer forintnál olcsóbb retúrjegyeket is találhatunk.

A légitársaságok által alkalmazott dinamikus árazás miatt a kereslet és az üzemanyagköltségek függvényében a repülőjegy árak akár óráról órára változhatnak.

Bővebben a Seychelles repülőjegy olcsón bejegyzésünkben számolunk be a jegyek lehetséges költségeiről.