Seychelle-szigetek repülőjegy tippek - Árak, időzítés és útvonalak

Utoljára frissült:

Szerző:

Tomi

A Seychelle-szigetek a drágább trópusi úti célok közé tartozik. A repülőjegyek sem olcsók, de kisebb-nagyobb változtatásokkal jelentős mértékben csökkenthetünk utazási költségeinken.

Útmutatónkban bemutatjuk, Seychelle mennyiért és milyen útvonalakon közelíthető meg, és igyekszünk tippeket adni arról, mi módokon találhatunk a sokszor borsos árú repülőjegyek helyett olcsóbb megoldásokat.

Az utazás optimális időzítésének és várható összes költségének külön útmutatókat szántunk.

A legkedvezőbb ár-érték arányú Seychelle-szigetek repülőjegy megtalálása

seychelle szigetek tengerpart zászlóval

Tippjeink a legolcsóbb, illetve legkedvezőbb ár-érték arányú Seychelle repülőjegyek megtalálásához:

 • Legyünk rugalmasak az utazás és/vagy a visszautazás időpontjával
 • A Bécsből indulú járatok jelentősen olcsóbbak lehetnek. Megéri-e az időt, pénz és vesződséget?
 • Jegyeinket indulás előtt 1-3 hónappal vegyük meg, túl közeli időpontra foglalás ugyanúgy drágább lehet, mint a túl távolira
 • Kerüljük a turisták körépen legnépszerűbb időszakot. Ez Seychelle esetében december, január, július és augusztus és péntek-szombat, ritkábban vasárnap is.
 • A tervezéshez használjuk valamelyik foglalást segítő alkalmazás (pl. Skyscanner, Google Flights) eszközeit

A bejegyzés irásától számított 1-3 hónapban budapesti indulással a legkedvezőbb ár-érték arányú egyhetes retúrjegyek 340 – 380 000 forint között érhetők el (pénteken és szombaton 420 – 480 ezer).

A különböző foglalást segítő alkalmazások felajánlanak ennél olcsóbban, 300 - 330 000 Ft körül elérhető kombinált, azaz több légitársaság járatait egybegyűjtő jegyeket, azonban ezek szinte kivétel nélkül kedvezőtlenebb utazási körülményekkel bírnak.

Átszállások és az út hossza

Az szigetország megközelítése legjobb esetben egy átszállással történik és 12-16 órát vesz igénybe az átszállási idővel együtt. A kombinált jegyek bár olcsóbbak, utazási idő és átszállások száma tekintetében jóval kedvezőtlenebbek: ez legalább kettő (néha három) átszállást és jó esetben 18-24, rosszabb esetben akár közel 50 óra teljes utazási időt jelenthet, általában csupán 50-60 ezer forinttal olcsóbban.

Ezek a megoldásokkal legjobb esetben is 2 átszállást és 15-20 óra utazási időt jelentenek, viszont 20-30 ezer forintnál többet ritkán tudunk megspórolni, és a kombinált jegyek legtöbb esetben diszkont légitársasággal való utazást jelent az út egy vagy több szakaszában, ami extra költségekkel járhat, és azzal a kényelmetlenséggel, hogy átszálláskor fel kellhet vennünk és újra feladni poggyászainkat.

Jóval olcsóbban utazhatunk, ha Budapest helyett Bécsből indulunk. A bejegyzés írásától számított 1-3 hónapban az egyhetes retúrjegyek a Bécs-Mahé viszonylatban átlagosan 260 – 300 000 forintért érhetők el.

A Seychelle-i nyaralás időzítése

seychelle szigetek tengerpart zászlóval

A trópusi szigetország decemberben, januárban, júliusban és augusztusban a legnépszerűbb és a legzsúfoltabb, és ennek megfelelően ilyenkor a legdrágábbak a repülőjegyek. Részletes útmutatónk a témában: Seychelle-szigetek időjárás - Mikor érdemes utazni?

Júliusban és augusztusban ellenben a december végéhez hasonlóan (bár jellemzően kisebb mértékben) egész hónapban magasabb repülőjegy árakra számíthatunk. Ez annak köszönhető, hogy a szigeteken ilyenkor a legkedvezőbb az időjárás, kevésbé csapadékos és ritkábbak a forró napok és a Seychelle-szigetek fürdőzésre legmegfelelőbb hónapjaiként ráadásul más trópusi úti célokkal ellentétben egybe is esnek a világ nagy részének nyári vakációs időszakával.

Április végétől júniusig és szeptembertől október közepéig jellemzően éjjelente esik, ezért a több eső ellenére is nagyszerűek trópusi kikapcsolódásra a strandokon, ha számítunk arra, hogy az időjárás néha kiszámíthatatlan lehet. A két időszak ráadásul a főszezon és a szezonon kívüli átmeneti szezonnak számít, azaz a főszezonhoz képest mérsékeltebb árakra és csendesebb hangulatra számíthatunk.

Útvonalak Budapestről

Más trópusi úti célokhoz képest viszonylag kevés légitársaság üzemeltet rendszeres járatokat a Seychelle-szigetek felé és felől. A Budapest-Mahé viszonylatban a legolcsóbb légitársaságok és lehetséges áraik egyhetes retúrjegyekkel a bejegyzéstől 1-3 hónapra a következők:

 • Emirates: 340 – 400 000 Ft
 • Qatar Airways: 350 – 420 000 Ft
 • Ethiopian Airlines: 370 – 440 000 Ft
 • Etihad Airways: 320 – 380 000 Ft
 • KLM: 250 – 550 000 Ft

Emirates

Budapesti felszállással minden bizonnyal az Emirates járatai a legkézenfekvőbbek, mivel amellett, hogy a legolcsóbbak közé tartoznak, naponta kétszer indulnak gépek mind Budapestről Dubaiba és vissza, mind Mahéból Dubaiba és vissza, és általában kedvező az átszállási idő.

A napi kétszeri indulás ráadásul jóval nagyobb mozgásteret enged az időzítés szempontjából, és áraikban nem gyakori a különbség és akkor is csupán néhány ezer forint. Ez elsősorban a visszaindulás szempontjából lehet jelentős: Mahéból Dubai felé jellemzően reggel 9 előtt és este 10 után indulnak gépek.

KLM

A KLM járatai bár néha a legolcsóbbak, ár-érték arány szempontjából semmiképp sem nevezhetőek jónak. Egyrészt olcsón viszonylag nehéz őket kifogni (bár egyáltalán nem lehetetlen), másrészt minimum 2 átszállást igényelnek és legalább kb. 20, de sok esetben akár kb. 45 órát vesznek igénybe a hosszú átszállási idők miatt.

Etihad

Az Etihad Airways gépei csak szerdánként és szombatonként indulnak Mahé felé, onnan vissza pedig csak csütörtökön és vasárnap. Ez egyrészt erősen behatárolja a Seychelle nyaralás időtartamát és kezdő- és végnapját, másrészt ezek a megoldások minden esetben 2 átszállást igényelnek (bár azok szerencsére rövidek, így az utazási idő jellemzően még éppen elviselhető, 16-23 óra).

Ezek miatt budapesti indulás eesetében nem feltétlen érik meg jobban, mint az egy átszállásos, 13-18 órás és jellemzően kevesebb, mint 20-30 ezer forinttal drágább Emirates járatok. Kivételes eset, hogy rövidebb utakon, szerdai felszállással és vasárnapi visszaindulással (ez csütörtöki oda- és hétfői visszaérkezést jelent) jelentősen olcsóbb lehet az Etihad Airways, mint az Emirates.

A hét napjai

Pénteken, szombaton és néha a vasárnap induló járatok a hétköznapokon indulóknál jellemzően drágábbak, nem ritkán akár 50-100 ezer forinttal.

Ezek a légitársaságok kényelem szempontjából nem különböznek lényegesen. A diszkont légitársaságok repülőgépeit igénybe vevő kombinált jegyek kivételével a jegyek ára minden esetben tartalmazza az étel- és italfogyasztást az út minden szakaszán, és a két átszállásos megoldásokon kívül (melyek esetében először egy más európai városba kell repülnünk) a fedélzeti szórakoztató rendszer (filmek, zene stb.) is rendelkezésre áll minden légitársaság esetében, bár annak felszereltsége (pl. élő adások) már légitársaságonként és gépenként változik.

Kisebb különbségek lehetnek a repülőgépek, és ezáltal az ülések mérete és a felkínált étel mennyisége és minősége között. Az Emirates, a Qatar Airways és az Etihad Airways repülőgépein felár ellenében használhatunk WiFi-t, míg a KLM gépeinek körülbelül felén és az Ethiopian Airlines gépeinek nagy részén erre nincs lehetőség.

Útvonalak Bécsből

A Seychelle-szigetek a legnépszerűbb trópusi úti célok között egyedülálló abból a szempontból, hogy a Magyarországról induló utasok számára szinte minden esetben jobban megéri Bécsben repülőre szállni.

A Bécsből induló megoldások jelentősen olcsóbbak (akár egyazon napon 80-100 ezer forinttal is), azonban a rövid átszállási idejű utakat néha gyorsan elkapkodják, ezért egy-egy nap jegyárai kiugróan magasak lehetnek és/vagy egyes napokon az olcsóbb árak mellett néhány órával hosszabb utazási időkre számíthatunk. Az előző listához hasonló szempontok alapján íme a legolcsóbb légitársaságok Bécs-Mahé viszonylatban (a viszonylag ritka 1-1 napi kiugróan magas árakat nem számolva):

 • Qatar Airways: 260 – 320 000 Ft
 • Ethiopian Airlines: 250 – 350 000 Ft
 • Emirates: 320 – 360 000 Ft
 • Etihad Airways: 220 – 280 000 Ft

A Qatar Airways járatai naponta kétszer indulnak Bécsből Doha felé és vissza, és naponta egyszer Doha és Mahé között. Emiatt járataik utazási ideje 13 és 21 óra között változik. Lehetőség van oda-vissza csak a rövidebb (vagy a hosszabb) átszállási idejű járatokat foglalni, illetve a kettőt kombinálni is, ez enged némi mozgásteret.

Az oda-vissza rövidebb átszállási idejű megoldások egyes napokon akár 50 ezer forinttal drágábbak lehetnek, míg a csak hosszabb átszállási idejű vagy kevert megoldások között általában csekély a különbség.

A hosszú, 10 órás átszállási időt Doha központjától 20 percre található Hamad nemzetközi repülőtéren kell tölteni, és magyar állampolgárok vízummentesen léphetnek Qatar területére, úgyhogy odaúton van lehetőség megkímélni magunkat a hosszú várakozás kényelmetlenségétől (visszaúton sajnos éjjel történik az átszállás).

Ethiopian, Emirates, Etihad

Az Ethiopian Airlines járatai általában 20-50 ezer forinttal drágábbak, mint a Qatar Airways járatai, de cserébe majdnem minden esetben 13-16 órát vesznek igénybe. Érdekes módon a legtöbb hétfőn jelentősen olcsóbb, mint a Qatar Airways, úgyhogy hétfői utazások esetén ár és utazási idő szempontjából egyértelműen az Ethiopian Airlines a legjobb választás.

Az Emirates Budapesthez hasonlóan Bécs és Mahé között napi kétszer indít járatokat, és ezek árai a bejegyzéstől számított 1-3 hónapban meglehetősen stabilak: általában 330 és 350 ezer forint között mozognak és az egymást követő napok árai ritkán térnek el nagyban egymástól. Ezen kívül a Budapestről induló Emirates járatok megfontolásai érvényesek, bár bécsi indulás esetén gyakoribbak a hosszabb átszállási idők.

Az Etihad Airways Budapesthez hasonló menetrenddel, szerdán és szombaton oda, csütörtökön és vasárnap pedig vissza indít járatokat Bécs és Mahé között. A Bécsből induló Etihad Airways járatok azonban minden szempontból kedvezőbbek: utazási idejük 13-16 óra egy átszállással, és gyakran 50-60 ezer forinttal olcsóbbak lehetnek, mint más repülőtársaságok legolcsóbb járatai. Emiatt haa meg tudunk felelni ez Etihad Airways kényelmetlen menetrendjének, kétségkívül e légitársaság Bécsből induló járatai a lehető legjobb ár-érték aránnyal rendelkeznek.

A kiugróan magas árú napok rendszerint pénteki és szombati járatokat érintik (de más napok járatai esetében is előfordulhatnak), de a Budapestről induló járatokkal ellentétben a pénteki és a szombati járatok nem minden esetben számottevően drágábbak, mint a hétköznapon indulók.

Átszállások

seychelle szigetek tengerpart zászlóval

Mind budapesti, mind bécsi indulás esetén szükség van legalább egy átszállásra a Seychelle-szigetek eléréséhez. Ennek helye légitársaságonként változik, például az Emirates esetében Dubai, a Qatar Airways esetében Doha vagy az Ethiopian Airlines esetében Addis Ababa.

A legtöbb légitársaság esetén előfordulnak rövid és hosszú átszállási idők, és ez az árakat nem minden esetben befolyásolja nagy mértékben, ezért foglaláskor kifejezetten érdemes leellenőrizni az utazási időt.

A diszkont légitársaságokat is igénybe vevő megoldások jellemzően több átszállást, jóval hosszabb utazási és átszállási időket jelentenek, így azok sok más trópusi úti céllal ellentétben jóval kevésbé érik meg, és sok esetben nem is kerülnek sokkal kevesebbe.

Seychelle belföldi repülőjáratok

seychelle szigetek tengerpart zászlóval

A szigetországban csupán egy másik repülőtér fogad rendszeres járatokat, és ez is csak Mahé irányából. Ez a repülőtér a második legnagyobb szigeten, Praslinon található.

Az ide szóló repülőjegyek ára más repülőjegyekhez hasonlóan a kereslet függvényében változhat, de általánosságban egy útra 55 ezer forint körüli, és lehetőség van az online foglalást segítő alkalmazásokon keresztül előre lefoglalni.

Előre foglalás esetén kisebb kedvezményeket kaphatunk az árból, és poggyászainkat nem szükséges útközben fölvenni. Ezek a járatok reggel 6 és este fél 10 között közlekednek 20-30 percenként, az út 20 percet vesznek igénybe.

Mahé belföldi terminál

Mahé nemzetközi repülőtér nemzetközi érkezési terminál közelében található belföldi indulási terminálról indulnak. A Mahé és Praslin között közlekedő repülők körülbelül 12 férőhelyesek és alacsonyan repülnek, ezért a húszperces, 55 ezer forintos utazás sokkal jobban megéri, mint első ránézésre tűnhet, mivel közben nagyszerű kilátásunk nyílik a két szigetre és a köztük elterülő óceánra.

Praslinra való érkezésünk után végső úti célunk függvényében további transzferre lehet szükség, komppal, busszal, taxival vagy a szállás által szervett módon.

Az egyéni szervezési privát hajós (esetleg helikopteres) transzfer kifejezetten drága lehet. A Seychelle transzfer árakról és a belföldi repülőjáratról bővebben a Seychelle-szigetek árak útmutatóban számolunk be.

💡

A bejegyzésben szereplő néhány támogatott linkről vásárlással, foglalással segíthetsz nekünk az ingyenes oldal fenntartásában.

 • Booking.com szállás: Gyakori használattal (Genius program) 10-20% kedvezményeket, ingyen reggelit, autóbérlés kedvezményt stb. érhetsz el.
 • Booking.com repülőjegy: Általában jobbak az áraik, mint közvetlenül a légitársaságoknál. Szintén a Genius programba számít.
 • Airalo mobilnet - eSIM megoldások az EU-n kívülre jó áron, egyszerűen, megbízhatóan. Júliusi vásárláshoz 15% kedvezmény kód: NEWTOAIRALO15
 • Trópusi csomagajánlatok a Morton's Travel, az amerikai csoportos utak hazai piacvezetőjétől. Bookingnál jobb árú szállások, magyar rendelkezésre állás, biztosítások.

Ezen szolgáltatókra átkattintás és ottani vásárlás után néhány százalékos jutalékot kaphatunk, mely számodra nem jár plusz költséggel.