A Seychelle-szigetek 10 legjobb strandja

Utoljára frissült:

Szerző:

Tomi

A Seychelle-szigetek a világ legvágyottabb úti céljai közé tartoznak tökéletes strandjai, ikonikus sziklái és különleges növényzete miatt.

Gyakori kérdés, hogy melyek az egyes szigetek legjobb strandjai, ezért összegyűjtöttük a tíz legjobbat közülük Google értékelések alapján. Kitétel volt a vizsgálatnál, hogy a magas pontszámok sok értékelésből jöjjenek össze.

Részletes útmutatónk a szigetekhez: Seychelle-szigetek Utazási Útmutató - Minden, amit indulás előtt tudnod érdemes

Nézzük tehát a Seychelle-szigetek legnépszerűbb strandjait, melyek szépségét ti is élvezhetetitek.

10. Cote D'Or Beach, Praslin (4.5 ⭐ 255 értékelésből)

Elhelyezkedés: Google Maps , -4.3201195,55.7468248

Cote D’Or, vagy más néven Anse Volbert Praslin leghosszabb és egyik legnépszerűbb strandja, mely bővelkedik hotelekben, éttermekben, és ahol akár még horgásztúrákra vagy vitorlás hajókázásra is könnyen befizethetünk.

A Cote D’Or Praslin északkeleti partján található, a sziget kompkikötőjétől csupán 3 kilométerre. A parttól néhány száz méterre találjuk a szintén jó értékelésű Praslin Museumot.

9. Anse Royale, Mahé ( 4.6 ⭐ 472 értékelésből)

Elhelyezkedés: Google Maps -4.737068,55.5219683

Az Anse Royale Beach egy hosszú öböl több kisebb-nagyobb stranddal, az azonos nevű város mellett. A város közelségének köszönhetően a programok tárháza szinte végtelen. Benzinkút, kórház, bankok és egyetemi épületek mellett a városkában számos éttermet, kávézót, éttermeket és boltot is találhatunk.

Az öböl kristálytiszta, és 2-3 méteresnél ritkán mélyebb vize tökéletes fürdőzésre, sznorkelezésre, könnyűbúvárkodásra, és a júniustól szeptemberig tartó szelesebb időszakban a széllovaglásra is, és a közeli boltokban ezekhez könnyen bérelhetünk felszerelést is.

Mahé délkeleti partján található, és mind a buszmegálló, mind a nyilvános parkolók sétatávolságra találhatók a parttól.

8. Anse Takamaka, Mahé ( 4.6 ⭐ 497 értékelés)

Elhelyezkedés: Google Maps -4.7759217,55.4946716

Az Anse Takamaka Beach a partot szegélyező takamaka fákról kapta nevét. A fák nem csak egyedülálló látványt nyújtanak, de nekik köszönhetően a strand bővelkedik árnyékban is.

Sekély, lassan mélyülő vizének köszönhetően kisgyermekes családoknak is tökéletes, és ezt a strandot tartják Mahé egyik legjobb helyszínének sznorkelezésre. Ez utóbbihoz azonban hoznunk kell saját felszerelésünket, mivel az a helyszínen nem bérelhető.

Az Anse Takamaka Beach Mahé délnyugati partján, a híres Anse Intendance-hoz közeli elhelyezkedése miatt könnyen megközelíthető. Parkoló a közeli út kanyarulatánál. A strand homokjától nem messze található még egy népszerű kreol étterem és egy óriásteknős kifutó is.

7. Anse Major, Mahé (4.7 ⭐ 328 értékelésből )

Elhelyezkedés: Google Maps -4.6265177,55.3853876

Az Anse Major Mahé egyik legelszigeteltebb strandja, ahol egy 30-45 percet igénybe vevő, közepes nehézségű túráért cserébe belekóstolhatunk a Seychelle-szigetek lakatlan sziget hangulatú, érintetlen természeti szépségébe.

Az Anse Major Mahé északnyugat partján, a Bel Ombre nevű falu mellett található. A strandra vezető túraútvonal könnyen megtalálható és végigjárható a Google Maps segítségével, de ha bizonytalanok vagyunk, online könnyen találhatunk túravezetőt is, például a Tripadvisor segítségével.

6. Grand Anse Beach, La Digue (4.7 ⭐ 548 értékelésből)

Elhelyezkedés: Google Maps -4.3746181,55.8430643

Ezt a partszakaszt sokan La Digue legszebbikének tartják relatív vadsága és lélegzetelállító szépsége miatt. Ennek ellenére egyúttal kevésbé ismert is, aminek köszönhetően tökéletes képeslapszerű fényképek készítésére is.

Mivel nem védi korallzátony, a víz gyorsan mélyül és a gyakori erős áramlatok miatt úszásra csak a legtapasztaltabbaknak ajánljuk.

A Grand Anse Beach La Digue délkeleti partján található, a Petite Anse szomszédságában. A partszakasz viszonylagos érintetlensége ellenére a közelben található étterem, bár és mellékhelyiségek is.

5. Anse Intendance, Mahé (4.7 ⭐ 630 értékelésből)

Elhelyezkedés: Google Maps -4.7851799,55.498799

A képeslapra illő szépségű Anse Intendance a legnagyobb Seychelle-sziget, Mahé egyik legismertebb strandja. A strandot nem védi korallzátony, ezért a víz gyorsan mélyül és májustól szeptemberig erős a hullámzás.

A kevésbé hullámos hónapokban úszni jól tudóknak azonban tökéletes fürdőzésre is, és az év egészében nagyszerű helyszíne napozásnak, fényképek készítésének, de a lepotyogó kókuszokra az év egészében érdemes odafigyelni.

Az ingyenesen látogatható Anse Indentance Mahé déli részének nyugati partján található, és busszal, autóval és taxival egyaránt könnyen megközelíthető.

4. Anse Source d’Argent (4.7 ⭐ 1770 értékelésből)

Elhelyezkedés: Google Maps -4.3715401,55.8272425

A La Digue délnyugati részén található Anse Source d’Argent sokan nem csak a szigetország egyik legjobbjaként, de egyenesen a világ egyik legjobb strandjaként tartják számon. Mindezt lélegzetelállító látványvilágának köszönheti, kristálytiszta vizével, rózsaszínes árnyalatú fehér homokjával és lenyűgöző gránitszikláival.

Ez a strand a Seychelle-szigetek kevés fizetős strandjának egyike: fejenként körülbelül 3000 ezer forintba kerül megtapasztalni szépségét.

Megközelítése kizárólag a Union Estate Park nevű koloniális ültetvényen keresztül lehetséges, melynek felkeresése szintén különleges élmény. A strand nagy népszerűsége miatt érdemes korán reggel vagy késő délután érkezni.

3. Petite Anse Beach (4.8 ⭐ 330 értékelésből)

Elhelyezkedés: Google Maps -4.3711018,55.8480495

A La Digue szigetén elszigeteltebb strandolásra vágyók számára szinte kötelező a csodálatos természeti szépségű Petite Anse Beach meglátogatása.

Bár könnyen megközelíthető, viszonylagos elszigeteltségének hála viszonylag kevés látogatóra számíthatunk, és a sok természetes árnyéknak köszönhetően a békés tengerparti lazítás szinte garantált. A Petite Anse Beach még akár egy piknik tökéletes helyszíne is lehet.

A Petite Anse La Digue délkeleti partján, a feljebb már szereplő, valamivel zsúfoltabb Grand Anse nevű, hasonlóan lenyűgöző strand közelében található, ahonnan egy körülbelül 15 perces, nem túl megerőltető sétával közelíthető meg.

A legközelebbi parkolót szintén Grand Anse mellett találjuk. Ha kerékpárral érkezünk, azt szintén itt érdemes elhelyezni.

2. Anse Georgette, Praslin (4.8 ⭐ 811 értékelésből)

Elhelyezkedés: Google Maps -4.295093, 55.680900

Kizárólag túrával vagy egy golfpályán keresztül érhető el a strand, ez pedig még a tökéletes környezeten túl is sokat dob az értékén. 45 perc - 1 órás, emelkedőkkel, lejtőkkel tűzdelt kalandra számíthatunk, mely csodálatos tájon vezet keresztül, ráadásként pedig még listánk első helyezettjét is megpillanthatjuk a magasból.

A part persze mindenért kárpótol majd. Fotózáshoz, napfürdőzéshez tökéletes, a nagy hullámok, áramlatok miatt az úszás veszélyes lehet. Kövessük a kihelyezett tájékoztató táblák utasításait.

A túra kiindulópontja: https://maps.app.goo.gl/9XTRZBuW49psXXD2A

1. Anse Lazio, Praslin (4.8 ⭐ 2358 értékelésből)

Elhelyezkedés: Google Maps, -4.2936686,55.7015064

A sokak szerint Praslin legjobb és a szigetcsoport egyik legjobb strandjaként számontartott Anse Lazio pontszáma és értékeléseinek száma is messze kiemelkedik még a Seychelle-i tökéletes partok mezőnyéből is.

Ez nem is véletlen: az Anse Lazio a türkizkék víz, puha homok és magasztos pálmafák tökéletes kombinációja. A fáknak köszönhetően még a strand legzsúfoltabb időszakaiban is könnyű árnyékot találni, és a víz tisztaságának és nyugodtságának köszönhetően nagyszerű úszásra és sznorkelezésre is.

A strand csodaszép fényképek készítésének is ideális helyszíne, főleg a kora reggeli órákban, a nyüzsgés beindulása előtt.

A strand bérelt autóval vagy kerékpárral is meglehetősen könnyen megközelíthető Praslin legészaknyugatibb csücskében, mivel a sziget nyugati oldalán végigfutó út itt ér véget. A strand nagy népszerűségének hála a strandon található éttermek mellett is rendszeresen parkolnak utasra váró taxik.

Személyesen is átélnéd? Ennyibe kerül egy Seychelle-szigetek utazás: Árak, szállás, programok

💡

A bejegyzésben szereplő néhány támogatott linkről vásárlással, foglalással segíthetsz nekünk az ingyenes oldal fenntartásában.

  • Booking.com szállás: Gyakori használattal (Genius program) 10-20% kedvezményeket, ingyen reggelit, autóbérlés kedvezményt stb. érhetsz el.
  • Booking.com repülőjegy: Általában jobbak az áraik, mint közvetlenül a légitársaságoknál. Szintén a Genius programba számít.
  • Airalo mobilnet - eSIM megoldások az egész világon jó áron, egyszerűen, megbízhatóan
  • Trópusi csomagajánlatok a Morton's Travel, az amerikai csoportos utak hazai piacvezetőjétől. Bookingnál jobb árú szállások, magyar rendelkezésre állás, biztosítások.

Ezen szolgáltatókra átkattintás és ottani vásárlás után néhány százalékos jutalékot kaphatunk, mely számodra nem jár plusz költséggel.