Dominika repülőjegy tippek - Árak, időzítés és útvonalak

Utoljára frissült:

Szerző:

Tomi

A Karib-tenger legnépszerűbb úti céljaként a Dominika repülőjegy árak óriási változatosságot mutatnak. Népszerűsége és a nagy távolság miatt a repjegyek nem olcsók, de kisebb változtatásokkal olcsóbban utazhatunk.

A bejegyzésben bemutatjuk, milyen útvonalakon és mennyiért közelíthető meg a Dominikai Köztársaság legforgalmasabb repülőtere, a Punta Cana nemzetközi repülőtér (PUJ), és röviden szót ejtünk az ország más repülőtereiről is. Ezen kívül tippeket adunk a legkedvezőbb árak megtalálásával és a spórolási lehetőségekkel kapcsolatban. Részletes bejegyzésünk a dominikai utazás várható költségeiről és optimális időzítéséről: Mennyibe kerül egy Dominika nyaralás? Árak, szállás, programok

Dominika repülőjegy árak

dominika időjárás évszakok szél

Manapság már minden légitársaság dinamikus árazást használ. Emiatt a kereslet és az üzemanyagárak határozzák meg az éppen aktuális árakat. Óráról órára változhatnak az árak, de a segíthet a legolcsóbb jegyek megtalálásában, ha:

 • Rugalmasak vagyunk az utazás időpontjával és az indulási és/vagy érkezési helyjel kapcsolatban (pl. Bécs)
 • Jegyeinket 1-3 hónappal az indulás előtt vesszük meg
 • Nem válogatunk légitársaságok, átszállási helyek és átszallások számával kapcsolatban
 • Kerüljuk a zsúfolt fő szezont, ami a Dominikai Köztársaságban decembertől áprilisig tart
 • A Skyscanner és a Booking.com eszközeit használjuk a tervezéshez, de a Skyscanneren keresztüli vásárlást mellőzzük

A bejegyzés írásától számított 1-3 hónapban a legolcsóbb Punta Cana repülőjegyek 260 ezer forint környékén érhetők el, de gyakoribban a 300-400e forintos árkategóriában. A nagy különbség oka, hogy a legolcsóbb járatok nem minden esetben rendelkeznek jó ár-érték aránnyal.

Érdemes megnézni a Booking aktuális árait Dominika repülőjegyre is: legtöbbször hasonló vagy jobb áron adják, mintha a légitársaság oldalán vennénk, de pontokat, kedvezményeket (-10%) gyűjtünk a szállásfoglaláshoz.

A biztonság kedvéért minden esetben a Bookingot vagy közvetlenül a légitársaságot érdemes a Skyscanner javaslataival szemben választani, még akkor is, ha így drágább!

A dominikai repülőút hossza

A Dominikai Köztársaság leggyorsabban 12-14 óra alatt, egy átszállással érhető el Budapestről, azonban az ország nagy népszerűsége miatt a leggyorsabb, legkevesebb átszállással üzemelő járatok jegyeit általában gyorsan elkapkodják, így az azok utazás időpontjától függően jóval drágábbak lehetnek.

A legolcsóbb járatok esetében rendszerint több átszállással és hosszabb átszállási időkkel kell számolnunk. Megeshet, hogy a legolcsóbb megoldás teljes utazási ideje 20-30 vagy akár 50 óra.

Érdemes előre számolnunk azzal is, hogy Dominika nagy népszerűsége miatt az utazás időpontjától függően lehetséges, hogy a leggyorsabb járatok jegyei egyáltalán nem, vagy csak borsos áron elérhetők. Emiatt általánosságban egy 20 óránál nem sokkal több utazási idejű járatot már kifejezetten jónak tekinthetünk.

A legjobb ár-érték arányú dominikai repülőjegyek

dominika időjárás évszakok szél

Ha szeretnénk a legjobb ár-érték arányú jegyeket megtalálni, az indulás helyével nagyban hathatunk erre.

A Bécsből induló járatok jegyei sok esetben olcsóbbak, azonban áraik a Budapestről indulóknál nagyobb változatosságot mutatnak, így érdemes lehet a foglalás előtt összehasonlítani az árakat és az utak időtartamát és az átszállások számát.

Szálláshelyünk elhelyezkedésétől függően érdemes lehet a Punta Cana nemzetközi repülőtér helyett a Dominika más nemzetközi repülőtereit megcélzó járatokat is figyelembe venni:

 • Ha az ország déli partjára utazunk, ez a főváros, Santo Domingo mellett található Las Américas lesz
 • Az északi part esetében az ország második legnagyobb városa, Santiago de los Caballeros mellett található Cibao repülőtér.

Az ezekre a repülőterekre tartó járatok jegyei jellemzően nem sokkal drágábbak, sőt, néha olcsóbbak, ezért egyéni szervezés esetén a transzfer árával együtt sokat spórolhatunk.

Ha a Dominikai Köztársaság legtöbb látogatójához hasonlóan az úti célunk Punta Cana, nem érdemes máshová repülni.

Dominikai nyaralás időzítése

dominika időjárás évszakok szél

A főszezon Dominikán decembertől áprilisig tart. Mivel a december végi ünnepi szezon mellett az ország nagy részében ez a száraz évszak is, ilyenkor nagyobb a zsúfoltság és magasabbak az árak, beleértve repülőjegyek árát is.

Ez az időszak azért ennyire népszerű, mert ilyenkor a kevesebb esőzés mellett a hőmérséklet néhány fokkal hűvösebb, mint a forró esős évszakban, így kétségkívül ez a legjobb időpontja a dominikai nyaralásnak. Részletes bejegyzésünk: Dominika időjárás - Mikor érdemes utazni?

A főszezonon kívül is van élet

Ez persze nem azt jelenti, hogy a főszezonon kívül nem érdemes a szigetre utazni.

dominika időjárás évszakok szél

Választott szálláshelyünk elhelyezkedésétől függően az év más szakaszai is megfelelőek lehetnek, például a sziget északi partján található Amber Coast-on októbertől májusig tart a száraz évszak, és februártól áprilisig enyhébb az esős évszak, így időjárási szempontból ezek a hónapok is megfelelőek lehetnek.

Ha pedig a méltán népszerű Punta Canát választjuk, a főszezonon kívül is nagyszerű trópusi élményekben lehet részünk, mivel ebben a térségben az esős évszakban is gyors lefolyásúak az esők, és utánuk hamar visszatér a napsütés.

Útvonalak

Több légitársaság üzemeltet járatokat a Dominikai Köztársaság felé és felől, egy vagy több átszállásos formában. Útmutatónk legutóbbi frissítésétől számított 6 hónapban a következőképpen alakulnak legolcsóbb légitársaságok árai a Budapest-Punta Cana viszonylatban, egyhetes retúrjegyek esetében:

 • Air Canada: 330 000 Ft-tól
 • Condor: 430 000 Ft-tól
 • Lufthansa: 430 000 Ft-tól
 • SWISS: 480 000 Ft-tól

Általánosságban elmondható, hogy az egy légitársaságos megoldások esetében 330 és 450 ezer Ft közötti árakra számíthatunk, de cserébe általában 20 óra alatti az utazási idő és ritkán van szükség két átszállásra.

Kivételt jelent ez alól az Air Canada, mivel ezek a járatok jóval olcsóbak ugyan, de a két átszállás és a hosszú várakozási idők miatt ezekkel a járatokkal sok esetben 35-40 óra alatt jutunk el Punta Canába.

Időpontok

dominika időjárás évszakok szél

Ráadásul Dominika népszerűsége miatt a repülőjegy árak 1-1 napon kiugróan drágák lehetnek, ezért a jegyek kiválasztásakor érdemes lehet a környező napok, akár hetek árait is ellenőriznünk.

A kombinált jegyek ugyan olcsóbbak, de sok esetben több átszállással járnak, vagy esetlegesen az út egy-egy szakasza diszkont légitársaság gépén történik, ezért fontos, hogy a foglalás előtt tájékozódjunk az adott légitársaság szolgáltatásairól és egyéb felárairól.

Bécsi indulás

Érdemes megfontolni a bécsi felszállást is. A Bécsből induló járatok jellemzően olcsóbbak, gyorsabban is fogynak, így a bécsi indulás esetében még fontosabb lehet az időponttal kapcsolatos rugalmasság. Íme a Bécs-Punta Cana viszonylat legolcsóbb légitársaságai az korábbi listához hasonló szempontok alapján:

 • Air Canada: 250 000 Ft-tól
 • SWISS: 300 000 Ft-tól
 • Lufthansa: 340 000 Ft-tól
 • Austrian Airlines: 350 000 Ft-tól

Ha szerencsénk van, bécsi indulás esetében kifoghatunk 20 óra körüli vagy az alatti Air Canada utakat, ami ez esetben a legjobb megoldás lehet, bár ezek a jegyek a legtöbb esetben drágábbak, és 300 ezer forint körül kezdődnek.

A bécsi indulás esetében a kombinált (több légitársaságot használó) jegyek általában nem olcsóbbak, mint ugyanazon a napon induló budapestiek. Sokszor egyenesen drágábbak, de azért érdemes rákeresni, néha kifoghatunk 250 ezer forint alatti megoldásokat is.

Reptéri transzfer, belföldi közlekedés

dominika időjárás évszakok szél

A legkényelmesebb megoldás minden bizonnyal a reptéri transzfer, ami távolságtól függően 5 és 200 ezer forint között lehet. A legmagasabb árak természetesen csak a legnagyobb távolságokra vonatkozik, például Punta Cana repülőtere és Puerto Plata között, és emiatt a Punta Cana-tól eltérő úti célok esetén érdemes lehet közelebbi repülőteret választani.

Dominika látogatóinak nagy része valószínűleg Punta Canára tart, ebben az esetben a privát transzfer nagyobb távolságon is ritkán kerül 20 ezer forintnál többe. A reptéri transzfert előre kell foglalni online, és lehetőség van gyűjtő transzfer foglalására is, ezek ára fejenként 3000 forinttól kezdődik.

Ha pedig stílusosan szeretnénk utazni, rendelkezésre állnak luxustranszferek is, melyek ára 20 és 70 ezer forint közötti, de ebbe az árba sok egyéb szolgáltatás is beletartozik, bizonyos esetekben még welcome drinkkel is megkínálnak.

Autóbérlés

Az ország felfedezésének kedvelt módját a bérelt autós csillagtúrák jelentik. Részletesen a Mennyibe kerül egy Dominika nyaralás? Árak, szállás, programok útmutatónkban.

Taxi

A repülőtérhez közeli szálláshelyek esetében (a Punta Cana nemzetközi repülőtér esetében ez Punta Cana egész területe) lehetőség van taxis megközelítésre is, ez a megoldás drágább, de a reptéri transzfernél kényelmesebb abból a szempontból, hogy nem kell előre lefoglalni.

A taxik várható ára Punta Cana esetében például távolságtól függően 3500 és 30 ezer forint körül várható.

Uber

Dominika bizonyos részein (például Santo Domingo-ban és Punta Cana-n) működik az Uber fuvarkereső alkalmazás, de ez a repterek esetében nem túl jó megoldás, mivel a Uber sofőröknek nem engedik az utasok felvételét a repülőterekről, és a nagyobb szállodák és resortok esetében a regisztrált taxisofőröknek monopóliuma van.

Ennek ellenére megérkezésünk után az Uber kényelmes módját jelentheti a helyi közlekedésnek.

Tömegközlekedés

Szállodánk megközelítésére a legolcsóbb megoldás a tömegközlekedés, amik jellemzően buszok vagy a helyiek által guaguának nevezett 10-20 személyes kisbuszok.

A tömegközlekedés meglehetősen olcsó. Punta Cana repülőtere és a központjának számító Bavaro között például 700 forint körüli a jegy ára. Fontos azonban észben tartani, hogy a helyi tömegközlekedési járművek nagy része meglehetősen kicsi, ezért sok csomaggal nem érdemes ezt választani.

💡

A bejegyzésben szereplő néhány támogatott linkről vásárlással, foglalással segíthetsz nekünk az ingyenes oldal fenntartásában.

 • Booking.com szállás: Gyakori használattal (Genius program) 10-20% kedvezményeket, ingyen reggelit, autóbérlés kedvezményt stb. érhetsz el.
 • Booking.com repülőjegy: Általában jobbak az áraik, mint közvetlenül a légitársaságoknál. Szintén a Genius programba számít.
 • Airalo mobilnet - eSIM megoldások az egész világon jó áron, egyszerűen, megbízhatóan
 • Trópusi csomagajánlatok a Morton's Travel, az amerikai csoportos utak hazai piacvezetőjétől. Bookingnál jobb árú szállások, magyar rendelkezésre állás, biztosítások.

Ezen szolgáltatókra átkattintás és ottani vásárlás után néhány százalékos jutalékot kaphatunk, mely számodra nem jár plusz költséggel.