Mennyibe kerül egy Dominika utazás? Árak, szállás, programok

Utoljára frissült:

Szerző:

Tomi

Útmutatónkban részletesen bemutatjuk, milyen árakra számíthatunk a Dominika utazás során szállás, repülőjegy, étkezés és éttermek, autóbérlés, közlekedés és programok tekintetében. Dominika az egyik legjobb áron elérhető trópusi úti cél fantasztikus természeti könyezettel és partokkal, remek szolgáltatásokkal és programlehetőségekkel.

A bejegyzésben beszámolunk a leggazdaságosabb megoldásokról és a luxus árakról is, és tippeket adunk a költségek csökkentésének lehetséges módjaival kapcsolatban.

A költségek eloszlása

Attól függően, hogy milyen hosszú időre utazunk Dominikára, a szállás vagy a repülőjegy lesz a legnagyobb költségünk, és ez a kettő adja az összes kiadásunk döntő többségét. Egy hét és all inclusive ellátás esetén csökkenő sorrendben így oszlanak majd el a költségeink:

 • szállás > repülőjegy > programok > egyéb fogyasztás > közlekedés

Repülőjegy árak és lefaragásuk részletes útmutató: Dominika repülőjegy tippek - Árak, időzítés, útvonalak

Mennyibe kerül egy dominikai nyaralás?

dominika időjárás évszakok szél

Dominika nyaralás várható költségei kategóriától függően egy egyhetes, kétszemélyes utazásra számolva:

 • Legalacsonyabb kategória, ami még ajánlható, ahol főleg kis helyi étkezdékben, street foodot és szendvicset eszünk és szórakozni csakis Colmado-kba járunk (mindezzel viszont közelebbről megismerhetjük a helyi kultúrát), 15-20 percet kell sétálni a strandra és a napozáson, fürdőzésen kívül csupán egy-két extra programban veszünk részt: fejenként minimum 150 ezer forint + repülőjegy (+ tömegközlekedés vagy autóbérlés, ha szükséges)
 • Középkategória, ami már jó szívvel ajánlható, strand közeli szállodában reggelivel, all-inclusive ellátás nélkül, napi étteremmel, street fooddal, 2-3 szervezett túrával, és többszöri strandon, szórakozva töltött estével: főszezonban fejenként minimum 450 ezer forint, azon kívül minimum 350 ezer forint
 • Középkategória all-inclusive ellátással, ami ár-érték arányban minden bizonnyal a legjobb és legtöbbek számára a legmegfelelőbb megoldás, 3-4 szervezett túrával, 2-3 külső éttermi vacsorával, legalább egy spa nappal és a parti bárban töltött estékkel: főszezonban fejenként minimum 650 ezer forint, azon kívül minimum 500 ezer forint
 • Felső kategória az előzőhöz hasonlóan, de még teljeskörűbb ellátással: főszezonban fejenként minimum 850 ezer forint, azon kívül pedig minimum 650 ezer forint
 • Luxus kategória, a lehető legnagyobb kényelemben és fényűzés mellett: főszezonban fejenként 1 millió forinttól

A fenti esetekben azt feltételezzük, hogy az utazás teljes idejét egy szálláshelyen töltjük, Punta Cana-n. Az ország más részein (a főváros kivételével) a főszezonban kis mértékben alacsonyabb, míg azon kívül közel azonos árakra számíthatunk.

Érdekesség, hogy a felső és luxus kategória esetében a szolgáltatások teljeskörűsége miatt a teljes költség a fényűzőbb alsóbb kategóriás utazáséhoz hasonló lehet, amennyiben programjainkat a resort által a csomag részeként ajánlottakra korlátozzuk. Családok esetében az főre jutó költségek alacsonyabbak lehetnek, mivel a legtöbb resortban és szállodában szobánként szabják az árakat. Ez utóbbi két szempontot és a resortok által a korán foglalóknak kínált kedvezményeket figyelembe véve Punta Cana-n sokak számára megfizetővé válhat a karibi luxus.

Punta Cana a legnépszerűbb, sok esetben a legolcsóbb is

dominika időjárás évszakok szél

Mivel Punta Cana a Dominikai Köztársaság turisztikai szempontból legnépszerűbb úti célja, a bejegyzésben elsősorban az arra érvényes árakat használjuk példának.

A főszezonban Punta Cana-hoz képest az ország nagy részében (a fővárostól, Santo Domingótól eltekintve) némileg, de nem számottevően alacsonyabbak az árak.

A decembertől áprilisig tartó főszezonon kívül a repülőtér közelsége miatti olcsóbb transzfer és a kedvezményeket kínáló szálláshelyek miatt Punta Cana egyenesen olcsóbb lehet, mint az ország más részei.

Ez egyrészt abból adódik, hogy az ország méretei miatt a reptéri transzfer nagy távolságokra kifejezetten költséges lehet, másrészt pedig Punta Cana óriási népszerűsége miatt telis-tele van különböző kategóriájú szálláshelyekkel, melyek a főszezonon kívül jelentős kedvezményekkel üzemelnek.

Dominika a főszezonon kívül

dominika időjárás évszakok szél

A májustól novemberig tartó off-season egyúttal egybeesik a júniustól októberig tartó hurrikánszezonnal, de összességében nem túl nagy a veszély.

Jelentős, pusztító hurrikánok kifejezetten ritkák, de nagyobb trópusi viharok gyakrabban előfordulnak ilyenkor, ami több napos, erős esőzésekkel járhat. Ez a legtöbb vendég számára nyilván elrettentő hatású, ezért ilyenkor jóval kevesebb a turista, és egyúttal az árak is alacsonyabbak.

Kevésbé rizikós és hasonlóan olcsó a május és november, de érdemes figyelembe venni, hogy ez a két hónap ugyanúgy még esős évszak, bár Punta Cana esetében az enyhe esős évszak miatt ez kevésbé jelentős probléma. Részletes bejegyzésünk: Dominika időjárás - Mikor érdemes utazni?

Dominika a legjobb árú karibi úti cél

A Dominikai Köztársaság utazás alapvetően nem olcsó, de árai a repülőjegy kivételével nem drágábbak, mint olyan népszerű európai tengerparti úti célok, mint például Ciprus vagy Mallorca.

A Karib-tenger viszonylatában viszont kedvező a helyzet: Dominika a főszezonon belül is az egyik legolcsóbb karibi országnak számít, fantasztikus adottságai mellett. Az országban lehetséges az olcsó nyaralás és luxus utazás egyaránt, és mindkét esetben garantálja az életre szóló élményeket. A fehér homokos strandok, a pálmafák, a vízi sportok, és a számtalan kalandos program tipikusan karibi hangulatú elegye mindezt már önmagában garantálja, a méltán népszerű all-inclusive resortok pedig mindehez maximális kényelmet és önfeledtséget adnak.

Fontos: A forintban számolt költségek jelentős mértékben a forint-dollár árfolyamon is múlnak, az utóbbi években nem ritkák a néhány hónap alatt lezajló 25%-os kilengések sem, egyik vagy másik irányba.

A nyaralás teljes árát befolyásoló tényezők

A dominikai utazás teljes költsége számos tényezőtől függhet, a legfontosabbak például:

 • Punta Cana vagy az ország más területe?
 • Szállás: apartman, szálloda vagy resort? All-inclusive vagy sem?
 • Étkezések: all-inclusive esetében mennyi külső étkezés, illetve más esetekben éttermek, street food vagy magunkra főzés?
 • Repülőjegy: megéri-e dupla annyi ideig utazni az olcsóbb jegyért cserébe, tudjuk-e módosítani az indulást és a visszatérést néhány nappal a legkedvezőbb árakért?
 • Közlekedés: kényelmetlen, olcsó tömegközlekedés vagy taxizás, esetleg autóbérlés?
 • Programok, útitervek: benevezünk-e külön szervezett túrákra, ellátogatunk-e szórakozóhelyekre, vagy csak a helyi strandon és környezetében töltjük időnket, esetleg az all-inclusive ellátás élményeit vesszük igénybe? A nyaralás egészét töltjük all-inclusive kereteken belül, vagy szánunk néhány napot más tájak vagy a főváros felfedezésére?

Dominika szállás árak - Hotelek, resortok, vendégházak és apartmanok

slider

A Dominikai Köztársaság szállások túlnyomó többsége teljes ellátást kínáló all-inclusive resort, például Punta Cana esetében ez a szálláshelyek több mint 90%-át jelenti. Ennek ellenére minden kategóriában találhatunk szobát, bár más trópusi desztinációkhoz képest a nem all-inclusive ellátású közép- és legfelső kategóriák választéka viszonylag kisebb.

A főszezonon kívül az all-inclusive resortok jelentősen olcsóbbak, mint a főszezonban, és ilyenkor nem sokkal drágábbak, mint a hasonló kategóriájú, csak reggelit kínáló szállodák.

Népszerűségüket nagyszerűen példázza, hogy Dominikán a globális trópusi kínálatnál olcsóbban, a középkategória tetején is találkozhatunk teljes értékű all-inclusive resorttal.

Középkategóriás szállodák

dominika időjárás évszakok szél

A középkategóriás szállodai szállások reggelivel és közeli stranddal Punta Cana-n a főszezonban éjszakánként 50 000 Ft-tól, míg a szezonon kívül 30 000 Ft-tól kezdődnek.

Ennél jelentősen olcsóbban, például a főszezonon kívül, 10 000 Ft-tól nem part melletti szállodákat is találni. Bár ezek szolgáltatások és kényelem szempontjából nem maradnak el strand melletti társaiktól, a karibi kikapcsolódás élményét negatívan érinti, hogy csak a szálloda medencéjében könnyű fürdeni, míg a strand több kilométer távolságra is lehet.

A középkategória legtetején találhatjuk a legolcsóbb all-inclusive resortokat, melyek éjszakánként a főszezonban 100 000, azon kívül pedig 60 000 Ft-tól kezdődnek. A felső kategóriában éjszakánként szezonon kívül 100 000, míg főszezonban 150 000 forint ártól találunk tengerparti, all-inclusive szállásokat.

Felső kategória

A luxus kategória hasonló szállásai pedig szezonon kívül legalább 200 000, a főszezonban pedig legalább 250 000 Ft-ba kerülnek éjszakánként.

A felső és luxus kategóriákba tartozó all-inclusive resortok esetében jelentős kedvezményekre bukkanhatunk a szállásfoglaló alkalmazásokban, pl. a Booking.com-on, amennyiben jó előre, az utazás előtt legalább 3-6 hónappal foglalunk szállást.

Érdemes-e All inclusive szállást választani?

dominika időjárás évszakok szél

Az all-inclusive szállások drágábbak, de egyúttal minden elemükben hozzájárulnak a relaxáló karibi élményekhez, mivel ezek az árak sok esetben tartalmaznak kedvezményes vagy ingyenes egyéb szolgáltatásokat, például reptéri transzfert és bizonyos határokon belül az étel és italfogyasztást is.

Emiatt a tényleges költségeik valamivel alacsonyabbak lehetnek, és költségeinket tovább mérsékelhetjük, ha nem utunk teljes egészét töltjük teljes ellátás keretein belül. Nagyszerű élmény lehet például 2-3 napos körutazást tartani az ország más, kiemelkedő természeti szépségű vidékein, akár autóbérléssel is, vagy 1-2 estét eltölteni Santo Domingoban és gyarmatosítás korabeli óvárosában, a Ciudad Colonialban.

A fővárosban a főszezonban is könnyen találhatunk kiváló minőségű, reggelis szálláshelyeket olcsón, akár december végén is éjszakánként 25-30 ezer forinttól.

Punta Cana all-inclusive resortok kereslete a december végi ünnepi időszak és a Spring Break (azaz az amerikai egyetemisták tavaszi szünete) során kiemelkedően magas, így előfordul, hogy ilyenkor a főszezonhoz képest is akár 50%-al magasabb szobaárakkal találkozunk. Ebben az esetben segíthet, ha hónapokkal, akár fél évvel korábban foglalunk, bár az árak valószínűleg még így is valamennyivel magasabbak lesznek.

Apartmanok és vendégházak

Hoteleknél és resortoknál jóval olcsóbban érhetők el apartmanok és vendégházak. Ezek Punta Cana-n a szezontól többnyire függetlenül, strand közelében éjszakánként 10 000 Ft-tól érhetőek el, a parttól távolabbiak pedig akár 5000 Ft-tól, és ezen szálláshelyek esetében Punta Cana árai közel megegyeznek az ország többi részével.

A Punta Cana szállás kiválasztásakor a strand távolsága mellett érdemes odafigyelni annak tényleges elhelyezkedésére is. Punta Cana turisztikai központja Bavaro városa, itt található a boltok, éttermek és szórakozóhelyek nagy része, ezért nagyobb távolság esetén a taxizás jelentősen befolyásolhatja az árakat, bár ez nyilván kevésbé fontos, ha időnk nagy részét a strandon szeretnénk tölteni.

Dominika étkezés árak

dominika időjárás évszakok szél

A Dominikai Köztársaság legtöbb látogatója all-inclusive szálláshelyeket választ (és ez hatványozottan igaz Punta Cana-ra), melyek árai tartalmazzák a teljeskörű ellátást. Ennek ellenére az országban szinte mindenhol találhatunk éttermeket, boltokat és szórakozóhelyeket a resortok és szállodák közelében.

A karibi hangulat teljes átéléséhez szinte kötelező is utunk során legalább egyszer kimozdulni resortunkból, hogy a városias nyüzsgést is megtapasztalhassuk.

Az árak térségenként változhatnak. Punta Cana például a drágább térségek közé tartozik, de a főváros Santo Domingohoz képest általánosságban kb. 20%-al olcsóbb.

A legfrisebb adatok szerint a következő árakra számíthatunk Punta Canában:

 • Ebéd Comedor-ban (kis helyi étkezdében), egy személyre: 1500 forinttól
 • Ebéd strandon található étteremben vagy szórakozóhelyen: fogásonként 5000 forinttól
 • Két személyes vacsora jobb étteremben, itallal és desszerttel: 20 000 forinttól
 • Street food (pl. empenada): adagonként kb. 500 forint, bár ebből nehezebb jóllakni
 • Pohár/kisdobozos sör Colmado-ban (nappal kisbolt, este kocsma): 1000 forint körül
 • Pohár sör parti szórakozóhelyen: 2000 forint körül
 • Cuba Libre parti szórakozóhelyen: 2500 forint körül
 • Koktél parti szórakozóhelyen: 3000 forinttól

A rum nagy népszerűségének és elterjedtségének köszönhetően a rum alapú italok (pl. a Cuba Libre - rumoskóla kis limelével) jellemzően olcsók és szinte mindig nagyon jó minőségűek.

Apartman bérlése esetén, magunkra főzve spórolhatunk ugyan valamennyit, de mivel sok más trópusi desztinációval ellentétben a élelmiszerbolti árak a legtöbb termék esetében Budapest áraihoz hasonlatosak, és sok esetben drágábbak, a nem túl drága éttermi árak mellett nem éri meg a plusz időt. Spórolni a piacon beszerzett alapanyagokkal lehet, ha készek vagyunk ehhez igazítani étkezéseinket.

Programok, belépők árai

dominika időjárás évszakok szél

Dominika a fehér homokos strandok napfényén és kristálytiszta vizén kívül is számtalan nagyszerű időtöltést kínál.

Ilyenek lehetnek például a sznorkelezés, könnyűbúvárkodás és a szörfözés, melyek sok esetben a resortok all-inclusive szolgáltatásai részeként kedvezményesen vagy ingyenesen kipróbálhatók.

Nézzünk néhányat Punta Cana tengernyi időtöltéséből és legnépszerűbb szervezett túrájából, a várható fejenkénti áraikkal együtt!

 • Homokfutós kalandtúra: 15 000 forinttól az időtartam és a homokfutók száma és mérete függvényében. Ezeken a túrákon az izgalmas homokfutós száguldáson és a lenyűgöző tájakban való gyönyörködésen kívül közelebbről megismerhetjük Punta Cana vidéki életmódját és élővilágát is.
 • Bulihajó, avagy Piás Körutazás: 35 000 forinttól, az időtartam és a programok függvényében. Ahogy a nevéből kitűnik, ezen hajós utak középpontjában a bulizás és az alkoholfogyasztás áll, de azért sznorkelezés és nyílt vízi úszás is bele szokott férni az időbe. Sokak szerint ez a tökéletes karibi utazás egyik alappillére.
 • Hajós körütazások: 15 000 forinttól a távolság és az időtartam függvényében. Az előzőhöz hasonló programok jóval szolidabban, sokszor különböző rejtett fehér homokos strandok meglátogatásával. A hajós körutazások legnépszerűbb célpontja a Karib-tenger kalózai filmsorozatban és A kék lagúna című filmben is megjelenő Saona-sziget (Isla Saona), mely érintetlen természeti szépsége és tökéletes strandjai miatt a Dominikai Köztársaság egyik legnépszerűbb attrakciója. Punta Cana-ról a Saonát megcélzó túrák körülbelül 25 000 forinttól kezdődnek.
 • Bálnales: 50 000 forinttól. Január és március között több ezernyi hosszúszárnyú bálna érkezik a Samaná-félsziget körüli vizekbe. Ezek az utak a nagy távolság miatt Punta Cana-ból viszonylag drágák, de például közvetlenül a Samaná-félszigetről jóval olcsóbbak, más hajós körutazásokhoz hasonló áron érhetőek el.
 • Santo Domingo túra: más városokból induló városnéző túrák távolságtól függően, például Punta Cana-ról 35 000 forinttól indulnak a világörökség részét képező óvárosba
 • Santo Domingo óvárosában pedig számos különböző vezetett túrán vehetünk részt:
  • városnéző túra (20 000 Ft-tól)
  • múzeumkörút (25 000 Ft-tól)
  • csokoládétúra opcionális főzőiskolával (10 000 Ft-tól) és még sok más
 • A vezetett túrákon kívül is megtekinthetők a Cuidad Colonial és Santo Domingo múzeumai és képgalériái, ezekbe a belépőjegy jellemzően 1000-2000 forintba kerül.

Borravaló - Tips

A Dominikai Köztársaság területén nem elvárás, de kedvelt gesztus a borravaló.

Éttermekben általában 10% a bevett, de sok étterem előre felszámolja a 10%-os szervízdíjat, tehát érdemes a borravaló adása előtt leellenőrizni a számlát.

Más esetekben a borravaló összege szempontjából nincs elvárás, de a 250 dominikai peso-nál (5 USD) nagyobb borravalók nem megszokottak.

Pénznem szempontjából a helyi pénz mellett a turisták által frekventált területeken USD-ben is nyugodtan adhatunk borravalót. Punta Cana-n az amerikai dollár olyannyira elfogadott, hogy még akár szupermarketekben is lehetséges az azzal való fizetés. Más pénznemek esetében annak átváltása nehézségeket okozhat.

Dominika repülőjegy olcsón

dominika időjárás évszakok szél

A Dominikai Köztársaságba tartó repülőjegyek más trópusi úti célokkal összehasonlítva nem túl drágák, de a nagy kereslet miatt bizonyos napok és bizonyos időszakok jegyei jóval költségesebbek lehetnek.

Az út legalább egy átszállást és 12-14 órát igényel, azonban az ország népszerűsége miatt ezek a jegyek gyorsan elkelnek, így 20 óra körüli vagy az alatti utazási idejű jegy már kifejezetten jónak mondható. Rosszabb esetben 2-3 átszállásra és akár 50 órára is szükség lehet a kedvező árú jegyekhez, ami nyilván kétségessé teszi, hogy az ár valóban kedvező-e.

Ezen bejegyzéstől írásakor a Budapest – Punta Cana viszonylatban három hónap múlva 320 ezer forinttól juthatnánk a karibi paradicsomba a legkedvezőbb ár-érték arányú járatokon.

Lehet olcsóbban is utazni, ha több tényezőt tekintve is rugalmasak vagyunk. Részletes útmutatónk: Dominika repülőjegy tippek - Árak, időzítés, útvonalak

Helyi közlekedés - Busz, taxi, Uber

dominika időjárás évszakok szél

A Dominikai Köztársaságban a közlekedés összességében nem drága, de például a fővároson vagy Punta Cana-n belül drágább, mint az ország többi részén.

Az ország egészében egyforma árú a legolcsóbb megoldás, a tömegközlekedés. Egy helyi járatos buszjegy körülbelül 350 forintba kerül, míg a legnagyobb távolságokon 3500 forint körüli árakra is számíthatunk.

Amennyiben nagyobb távolságokat szeretnénk megtenni tömegközlekedéssel, két dolgot fontos észben tartani: Egyrészt a tömegközlekedés Dominikán központosított, azaz hosszú utak esetén nagy valószínűséggel Santo Domingo-ban át kell szállni, és mivel több társaság is üzemeltet járatokat más-más állomásokkal, valószínűleg az átszállást valamilyen taxival kell megoldani. Másrészt az ország buszainak 90%-a guagua névre hallgató 10-20 üléses minibusz, amikben kevés vagy egyáltalán nincs hely poggyásznak.

Természetesen előfordulnak nagyobb buszok is, de a meglepetések elkerülése végett érdemes előre tájékozódni. A guagua-k teljesen biztonságosak, de kis méretük miatt fel kell készülnünk közeli “kapcsolatra” a helyiekkel és az előttünk lévő üléssel. Példának okáért Punta Cana és Santo Domingo közötti buszjegy ára körülbelül 3000 Ft.

A közlekedés legkényelmesebb módja a taxi, de az árai ennek megfelelően a legdrágábbak. Punta Canán a taxik alapdíja általában 9000 forint körüli, de az utazás idejétől függően jóval drágább lehet. Olcsóbb megoldás a legrövidebb távolságokra (maximum kb. 5 kilométer) a motoconcho, azaz a motoros taxi. Ezekre ugyan egynél több ember nem fér fel egyszerre, de a viteldíj általában alacsony, 500-1000 forint körüli.

Punta Canán, Santo Domingoban és az ország más területein működik az Uber fuvarkereső alkalmazás. Ezen keresztül 1500-3000 Ft között találhatunk magánfuvart a rövidebb (15-20 perc körüli) utakra, míg az alkalmazáson keresztül Uber Select megjelöléssel hosszabb utakra is tradicionális taxit rendelhetünk a normál taxikhoz képest kedvezményes áron, 5000 Ft-tól, bár ezekre jellemzően a rendes taxinál többet kell várni.

Dominika autóbérlés árak

dominika időjárás évszakok szél

A karibi lazítás legmélyebb átéléséhez a legtöbben strandközeli szállást választanak Punta Canán. A Dominikai Köztársaság más partvidékeinek és a sziget mélyén található hegyek, völgyek felfedezése autentikusabb élményekkel kecsegtet, így útiterveinktől függően érdemes megfontolni személyautó kölcsönzését.

Ez akár Punta Canán belül is jelentős spórolást jelenthet, amennyiben előre láthatólag sokat tervezünk mozogni, vagy kiszemelt szállásunk a strandtól távolabb található.

Személyautók típustól és felszereltségtől függően napi 14 ezer forinttól bérelhetők, a biztosítás pedig további napi 3 – 5 ezer forint, melyet a szolgáltató határoz meg. A legjobb árak megtalálásához érdemes az árakat összehasonlítani online és előre foglalni.

Az online foglalás azért is hasznos, mert az országban külföldi jogosítvánnyal csak helyi vezetői engedély váltása mellett autózhatunk, amit a bérelt autó szolgáltatók az átvétel időpontjáig elintéznek.

Útminőség és vezetés a Dominikai Köztársaságban

A Dominikai Köztársaság útjai fejlődő országhoz képest kifejezetten jók, és még vidéken is találunk kivilágított utakat. A vezetési élményre vonatkozóan az országban a legnagyobb problémát a többi sofőr jelenti. Vidéken a közlekedési szabályokat nem mindig tartják be, míg a nagyobb városokban kaotikus a forgalom.

Punta Cana környékén szerencsére békésebb a helyzet, de természetesen itt is fontos az elővigyázatosság. A vezetéssel kapcsolatban a közbiztonság is felmerülhet, mint alapvető probléma, de a fővároson kívül jóval kevesebb a bűnözés és a bűncselekmények túlnyomó többsége szerencsére nem a turistákat célozza.

Ennek megfelelően a megszokott biztonsági óvintézkedések betartása mellett jó vezetési élményekben lehet részünk. Ilyen óvintézkedések például, hogy ne hagyjunk látható helyen csomagot, és ne közlekedjünk lehúzott ablakkal a fővárosban.

Az országban ritkák a fizetős utak, de hosszabb autópályákon (pl. Punta Cana és Santo Domingo között) találkozhatunk fizetőkapukkal, melyeknél jellemzően 1000 – 2000 Ft-nyi pesót kell fizetni. Legyen nálunk elég helyi készpénz! A helyi utak a városokon belül mindig ingyenesek.

💡

A bejegyzésben szereplő néhány támogatott linkről vásárlással, foglalással segíthetsz nekünk az ingyenes oldal fenntartásában.

 • Booking.com szállás: Gyakori használattal (Genius program) 10-20% kedvezményeket, ingyen reggelit, autóbérlés kedvezményt stb. érhetsz el.
 • Booking.com repülőjegy: Általában jobbak az áraik, mint közvetlenül a légitársaságoknál. Szintén a Genius programba számít.
 • Airalo mobilnet - eSIM megoldások az egész világon jó áron, egyszerűen, megbízhatóan
 • Trópusi csomagajánlatok a Morton's Travel, az amerikai csoportos utak hazai piacvezetőjétől. Bookingnál jobb árú szállások, magyar rendelkezésre állás, biztosítások.

Ezen szolgáltatókra átkattintás és ottani vásárlás után néhány százalékos jutalékot kaphatunk, mely számodra nem jár plusz költséggel.