Zanzibár repülőjegy tippek - Árak, időzítés és útvonalak

Utoljára frissült:

Szerző:

Tomi

Bár Zanzibár az egyik legolcsóbb trópusi desztinációnak számít, a repülőjegyek a nagy távolság miatt nem olcsók. Csökkenthetünk azonban utazási költségeinken az utazás körülményeinek apróbb változtatásaival, és ez akár egyéb költségeinkre is hatással lehet.

Útmutatónkban bemutatjuk, milyen útvonalakon, mennyiért repülhetünk Zanzibárra, és spórolási tippekkel is szolgálunk. Részletes útmutatókat készítettünk az utazás várható költségeiről és arról, hogy mikor érdemes utazni.

Zanzibár repülőjegy olcsón

zanzibár csodás fehér homokos óceánpart hullámok

Napjainkban legszámottevőbben az üzemanyagárak (és ezáltal az út hosszúsága) és a járat iránti kereslet határozzák meg a repülőjegyek árait. A légitársaságok által alkalmazott dinamikus árazás miatt ezen tényezők alapján akár naponta többször is változhatnak a jegyek árai. A következő szempontok figyelembevételével olcsóbb jegyeket találhatunk, ha:

 • Rugalmasan választjuk az utazás időpontját és az indulási helyet (pl. Bécs, Belgrád)
 • Az indulás előtt 1-3 hónappal vesszük meg jegyeinket.
 • Nincs preferenciánk légitársaságot vagy az átszállás helyét és azok számát illetően
 • Kerüljük a zsúfoltabb időszakokat, ami Zanzibár esetében a júniustól októberig tartó száraz évszak és a decemberi ünnepi szezon
 • Érdemes olyan alkalmazásokat alkalmazni a tervezéshez, mint a Skyscanner és a Google Flights. Skyscanneren keresztüli vásárlást érdemes mellőzni.

A bejegyzés legutóbbi frissítésétől számított 1-3 hónapban például a legolcsóbb Zanzibár repülőjegyek 325 – 440 000 forint között érhetők el a főszezonra, útvonaltól és az indulás helyétől függően, és 1, 2 vagy 3 átszállást igényelnek, és az utazás ideje 11 és 50 óra között változhat.

Érdemes megnézni a Booking aktuális árait Zanzibár repülőjegyre is: legtöbbször hasonló vagy jobb áron adják, mintha a légitársaság oldalán vennénk, de pontokat, kedvezményeket gyűjtünk a szállásfoglaláshoz.

A biztonság kedvéért minden esetben a Bookingot vagy közvetlenül a légitársaságot érdemes a Skyscanner javaslataival szemben választani, még akkor is, ha így drágább!

Az út időtartama és az átszállások száma a Zanzibár felé tartó jegyek esetében ritkán mutatkozik meg az árakon, így ezekre a tényezőkre érdemes külön odafigyelni.

Ha a legjobb árakat akarjuk megtalálni, az utazás időpontján kívül az indulás helyével is nagyban hatni tudunk erre. A Bécsből induló járatok jellemzően olcsóbbak, mint a Budapestről indulók, azonban a leggyorsabb és/vagy egy átszállásos vonalak jegyei általában gyorsabban elkelnek, így ebben az esetben még inkább érdemes fokozottan figyelni az út időtartamára és az átszállások számára.

Zanzibári repülőjegyeink időzítése

zanzibár csodás fehér homokos óceánpart hullámok

Zanzibár a sok más desztinációra is jellemző decemberi ünnepi szezon mellett az időjárási szempontból legkedvezőbb júniustól októberig tartó száraz évszakban a legzsúfoltabb, és ezért ilyenkor a legdrágábbak és fogynak el leghamarabb az oda tartó repülőjáratok jegyei. Részletes útmutatónk: Zanzibár időjárás - Mikor érdemes utazni?

A zsúfoltság annak eredménye, hogy Fűszerek Szigete ebben az időszakban kevésbe a csapadékos és ritkábbak a forró napok, ami a trópusi lazításnak legmegfelelőbb zanzibári évszakká teszi.

Ez természetesen nem jelenti azt, hogy az év más szakaszaiban egyáltalán nem érdemes utazni. A januártól március végéig tartó forróbb és párásabb száraz évszak csupán kényelmi szempontokból kedvezőtlenebb.

A hőséget tűrő látogatók számára a január-február éppannyira ideális lehet, valamivel olcsóbban, míg a novemberi-decemberi esős évszakra rövid, gyors lefolyású esők jellemzők. Az idő ilykor kevésbé forró, mint január-március és szintén olcsóbb, mint a főszezon, így sokak szerint ár-érték arányban ez az időszak a legmegfelelőbb a zanzibári utazásra.

Ekkor ne utazzunk

zanzibár csodás fehér homokos óceánpart hullámok

A sziget és az oda tartó repülőjegyek minden bizonnyal a március végétől május végéig tartó esős évszakban a legolcsóbbak, ennek ellenére azonban a nyaralás időzítését erre az időszakra semmiképpen sem javasoljuk.

A nagy erejű, hosszan tartó esőzések mellett Zanzibár területén ilyenkor számos szálloda és bolt zárva tart, és a lehetséges programok száma is kisebb. Éppen ezért az időszak olcsósága ellenére csak azoknak javasoljuk, akik készek esőben fürdőzni és legrosszabb esetben napokra a szállodájukba kényszerülni.

Útvonalak

zanzibár csodás fehér homokos óceánpart hullámok

Több légitársaság üzemeltet rendszeres járatot Zanzibár felé és felől, mind egy átszállásos, mind több átszállásos formában hetente többször vagy akár naponta.

Íme néhány példa a Budapest-Zanzibár viszonylatban járatokat üzemeltető legolcsóbb légitársaságokról és lehetséges áraikról a bejegyzés írásától 2-3 hónapra, retúrjegyek esetében:

 • Flydubai: 280 – 320 000 Ft
 • Turkish Airlines: 300 – 380 000 Ft
 • Emirates: 350 – 400 000 Ft
 • KLM: 350 – 650 000 Ft

A különböző légitársaságok járatai a kereslet mellett főleg annak függvényében különböznek áraikban, hogy milyen extra szolgáltatások számíthatunk utazásunk során.

Érdemes észben tartani például, hogy mivel a Flydubai diszkont légitársaság, bár járatai jelentősen olcsóbbak lehetnek, ár-érték arány szempontjából nem feltétlen az a legmegfelelőbb választás.

Megfontolandók a több légitársaság járatait kombináló, kedvező árú és diszkont légitársaságokénál kényelmesebb utazások.

Ezek a kombinált jegyek azonban jellemzően több átszállással és/vagy hosszabb átszállási idővel járnak. Bár a Budapest-Zanzibár viszonylatban alapesetben az olcsóbbak közé tartozik, a KLM járatainak árai óriási változatosságot mutatnak, így kifejezetten rugalmasnak kell lennünk az indulás napjával kapcsolatban, ha esetleg ragaszkodunk ehhez a légitársasághoz.

Bécsi indulás

Kifejezetten érdemes megfontolni a bécsi indulást is. A Bécsből induló megoldások jelentősen olcsóbbak lehetnek, bár a leggyorsabb és egy átszállásos verziókat hamar elkapkodják, emiatt az árak nagyobb változatosságot mutatnak, és az utak hosszabbak lehetnek.

zanzibár csodás fehér homokos óceánpart hullámok

Ez a különbség a legszélsőségesebb esetekben akár a százezer forintot is elérheti, de a legtöbb esetben is találhatunk 5-10 órával hosszabb utat 30-50 ezer forinttal olcsóbban.

Az előző listához hasonló szempontok szerint íme a Bécs-Zanzibár útvonalakon legolcsóbb légitársaságak:

 • Kenya Airways: 200 – 250 000 Ft
 • SWISS: 220 – 280 000 Ft
 • Lufthansa: 250 – 300 000 Ft
 • KLM: 260 – 320 000 Ft
 • Ethiopian Airlines: 280 – 450 000 Ft

Bár a Kenya Airways sok esetben a legolcsóbb, ezek az utak a hosszú átszállási idők miatt jelentősebben hosszabbak lehetnek, akár 30-50 órásak is. Az Ethiopian Airways járatai ellenben mindig jelentősen gyorsabbak (1 átszállással 13-14 óra), de az áraik nagy változatosságot mutatnak.

Nem érdemes elnyújtani a repülést

zanzibár csodás fehér homokos óceánpart hullámok

A repülővel Zanzibárra jutás legalább egy átszállást igényel, de ez sok esetben lehet kettő vagy akár három is.

A Zanzibár felé tartó járatok esetén az átszállások száma és azok ideje szerencsére nem befolyásolja számottevően a repülőjegy teljes árát, így könnyen találhatunk 1-2 átszállásos, rövid átszállási idejű megoldásokat olcsón, amivel a teljes útidő 15-18 óra alatt marad.

Repülés Dar es Salaamba

Felmerülhet, hogy a tanzániai szárazföld legközelebbi nagyvárosáig, Dar es Salaamig utazunk repülővel, majd kompra szállunk, ez azonban szinte sosem éri meg: a legolcsóbb kompút ára egyirányban 38 ezer forint körüli, viszont a repülőjegy ritkán ennyivel olcsóbb, sőt néha még drágább is.

Reptéri transzfer, belföldi közlekedés

Érkezés után a szállodánk megközelítésének legkényelmesebb és legbiztonságosabb módját az előre lefoglalt transzfer jelenti.

A második legkényelmesebb megoldás a taxi. A repülőtéren egyszerűen foghatunk taxit, de ebben az esetben az árak kiszámíthatatlanok lehetnek. Szerencsére számos taxitársaság honlapján előre tehetünk foglalást. Ezek ára 3500 forinttól kezdődik, társaságtól, távolságtól és személyek számától függően.

Olcsóbb megoldás a helyi daladala nevű helyi minibusz, azonban ezek nem menetrend szerint működnek, hanem összevárják az utasokat, és a taxikhoz képest kevésbé biztonságosak, ezért csak nagyon alacsony költségvetés vagy nagy kalandvágy esetén ajánlhatók.

Belföldi repülőjáratok, Safarik

zanzibár csodás fehér homokos óceánpart hullámok

Folyamatban