Maldív-szigetek repülőjegy tippek - Árak, időzítés és útvonalak

Utoljára frissült:

Szerző:

Tomi

A Maldív-szigetek drága úti célnak számítanak, ha a képeslapokról ismert és vágyott élményt szeretnénk átélni, és ehhez a repülőjegy árak is hozzájárulnak.

Van azonban módunk rá, hogy az utazás körülményeinek optimalizálásával a repjegyek árát és egyéb költségeinket is csökkentsük, ahogyan arra is, hogy némi kényelmetlenségért cserébe jelentősen olcsóbban utazzunk a világ egyik legvágyottabb szigeteire.

A legjobb ár-érték arányú Maldív-szigetek repülőjegy megtalálása

maldív belföldi közlekedéshez használt hidroplán

A dinamikus árazást alkalmazó légitársaságok jegyeinek ára a kereslet és az üzemanyagköltségek változásai miatt akár óráról órára változhat. Repülőjegyek szempontjából olcsóbb lehet a nyaralás, ha:

 • Az indulás időpontját tekintve rugalmasak vagyunk
 • 1-3 hónappal az indulás előtt vesszük meg a jegyeket
 • Nem válogatunk átszállási hely és légitársaság szempontjából
 • Elkerüljük a zsúfolt főszezont, ami a Maldív-szigeteken a decembertől áprilisig tartó száraz évszak, főképp a karácsonyi ünnepek és az újév környékétől februárig
 • Érdemes a Skyscanner és a Booking.com eszközeit használni a tervezéshez

A bejegyzés írásakor például a következő 1-3 hónapban egy oda-vissza útra legolcsóbban 250 – 350 000 forint között érhetők el az ár-érték arányban legkedvezőbb Maldív-szigetek repülőjegyek. Ezek a járatok rendszerint 1, esetleg 2 átszállással, 13 és 20 óra között érik el a szigetországot, és a jegyek túlnyomó többsége tartalmazza az egyéb költségeket is, mint például a poggyászok, kézipoggyászok és étkezések árait is.

Mindez jelentősen kényelmessebbé teszi és megkönnyíti az utazást a legolcsóbb megoldásokhoz képest. Ebben az esetben az utazás időpontja a legfontosabb tényező, amellyel hatni tudunk az árakra: Az utazás időpontjának akár csak 1-2 nappal való elmozdítása jelentős különbséget jelenthet.

A legolcsóbb Maldív-szigetek repülőjegyek

maldív repülőjárat az atollok fölött repül

A kényelmes utazást biztosító drágább lehetőségek mellett választhatunk jóval olcsóbb utakat is, így például a cikk írásától 3 hónapra 170 ezer forinttól is választhatunk retúr jegyeket.

Bár a fenti tippek ezekre az utakra is érvényesek, a diszkont repülőjegyek iránt érdeklődőknek más tényezőket is érdemes figyelembe venni: Ezen utak esetében hosszú átszállási időkre kell számítani, és mivel ezeket az utakat diszkont légitársaságok üzemeltetik, egyéb felárakat is kell majd fizetnünk, például a poggyászért és a repülőn való étel- és italfogyasztásért.

Mivel a repülőn töltött tényleges idő a legtöbb esetben 5-6 óránál nem több, az ingyenes fedélzeti menü hiánya talán nem is akkora probléma, azonban a hosszú, legalább 8 órás, de akár 19-20 órát is elérő átszállási idők miatt az étkezések árával mindenképpen számolnunk kell majd.

Az olcsó Maldív-szigetek repülőjáratok a legjobb esetben is 19 órát vesznek igénybe, de legtöbbször 30 óránál is hosszabbak, így az olcsóbb utazásért cserébe az időnkkel fizetünk.

Poggyász gondok

A diszkont megoldásokat tovább bonyolítja, hogy szinte kizárólag self-transfert alkalmaznak, ami azt jelenti, hogy poggyászainkat átszálláskor fel kell vennünk és újra feladnunk, és ilyenkor a rájuk vonatkozó felárakat is újból fizetnünk kell.

Az olcsó jegyek választása esetén a poggyászra és kézipoggyászra vonatkozó felárak kifizetését fontos az utazás előtt elintéznünk a légitársaság honlapján keresztül, mert így jelentős összegeket spórolhatunk meg.

A repülőtéren, a becsekkolás során fizetve a felárak jelentősen drágábbak lehetnek, és ez esetben az repülés tényleges költségei megközelíthetik a kényelmesebb légitársaságok által kínált összegeket.

Ha jó áron akarunk utazni, az utazás időpontja mellett tehát érdemes utána járni a légitársaság plusz költségeinek, és előre tervezni a hosszú átszállási idő kikényszerítette extra költségekkel.

A Maldív-szigetek nyaralás időzítése

maldív szigetek türkiz tenger fehér homok atoll

A trópusi szigetország a decembertől április végéig tartó száraz évszakban a legzsúfoltabb, mert az állandó kellemes hőmérséklet mellett a csapadék ilyenkor a legkevesebb, ami kedvez a fürdőzés, napozás és búvárkodás iránt érdeklődőknek. Részletes bejegyzésünk: Maldív-szigetek időjárás - Mikor érdemes utazni?

100+ válogatott szállás 6 trópusi úti célra, három kategóriában, szállások oldalunkon.

Maisha Nungwi

$

Nungwi, Zanzibár

8.7/10

Maisha Nungwi remek ár-érték arányú zanzibári nungwi hotel
Remek ár-érték arány Nungwi Beachnél csodás környezetben, két medencével, wellnessel, kiváló reggelivel

Nungwi Inn Beach Cottages

$

Nungwi, Zanzibár

8.5/10

Nungwi Inn közvetlenül a parton bár étterem reggeli
Nungwi Beach sokak szerint legjobb részén, néhány lépésre a parttól. Tiszta, csendes, de közel a nyüzsgés.

Kizikula

$$$

Kizimkazi, Zanzibár

9.6/10

kizikula négy csillagos hotel zanzibár kedvelt részén remek értékelésekkel
Kiemelkedően jó értékelések és reggeli. Minimalista építészeti megoldások, ingyenes kerékpárok felfedezéshez.

A száraz évszakkal egybeeső főszezon viszont egyúttal jóval több turistát is jelent, ezért ilyenkor legdrágábbak és kelnek el leggyorsabban a Maldív-szigetek repülőjegyek.

Az időjárás tehát éppannyira meghatározó lehet abban, hogy mikor érdemes a Maldív-szigetekre utazni, mint az árak, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy a száraz évszak főszezonján kívül egyáltalán nem érdemes a szigetekre utazni.

A májustól novemberig tartó esős évszakban bár több a csapadék, az időjárás ilyenkor is gyakran tökéletes a vízi programokra, hiszen a zivatarok általában hamar eloszlanak. Ami viszont biztosan több: A bizonytalanság. Nem garantált a tartós jó idő, szerencsétlen esetben tartós, több napig tartó vihart is kifoghatunk például június-július során.

Az ilyenkor megnövekedett hullámzás pedig kifejezetten alkalmas szörfözésre, és a nedves évszak a búvároknak is különleges élményeket ígér a különböző tengeri élőlények életciklusai miatt a viszonylag rosszabb víz alatti látási viszonyok ellenére is.

Az esős évszakban ezen kívül jelentősen olcsóbban találhatunk szállodákat és resortokat is, ami további fontos tényezője lehet a Maldív-szigetek utazás időzítésének.

Útvonalak és az esetleges hosszú átszállás

Számos légitársaság üzemeltet járatokat a Maldív-szigetek felé, melyekkel a hét minden napján eljuthatunk a szigetországba.

repülő két magányos maldív sziget felett

A teljesség igénye nélkül íme néhány példa Budapest és Malé viszonylatában járatokat üzemeltető légitársaságokról és a lehetséges áraikról bejegyzés írásától 2-3 hónap múlva, egy hetes utazásra vonatkozó retúr jegyek esetében:

 • Qatar Airways: 300 – 500 000 Ft
 • Flydubai: 250 – 300 000 Ft
 • Turkish Airlines: 300 – 400 000 Ft
 • Wizz Air: 120 – 200 000 Ft

A különböző légitársaságok járatai az útvonalakon kívül a kényelemben és az extra szolgáltatásokban különböznek. Így például a Qatar Airways járatain a fedélzeti szórakoztató rendszer (film, zene, stb.) használata ingyenes, de a Flydubai esetén már felárat kell fizetni.

A Wizz Air járatain ez a lehetőség egyáltalán nem áll rendelkezésre, és még a fedélzeten való étel- és italfogyasztást sem tartalmazza a jegy ára. Ezekről a foglalás előtt érdemes tájékozódni a légitársaság honlapján vagy a foglalásra használt alkalmazáson keresztül (pl. Skyscanner).

Legalább egy átszállással jutunk a szigetekre

A Maldív-szigetek repülővel legalább egy átszállásnyira vannak. Az átszállás helye a járatot üzemeltető légitársaságtól függ, és valahol félúton történik, például a Turkish Airlines esetében Isztambulban, a Qatar Airways esetében Dohában, vagy a Flydubai esetében Dubaiban.

A legtöbb légitársaság útvonala esetében a transzfer várakozási ideje nem számottevően hosszú, így a légitársaság által kínált egyéb szolgáltatások és a repülőjegy ára lényegesebb eleme lesz a választásnak.

Maldív-szigetek Wizz Air -rel?

naplemente nap felhők és hidroplán háttérben szigetekkel

A Wizz Air által üzemeltetett járatok jelentősen olcsóbbak ugyan, de ezek esetében az átszállási idő jelentősen hosszabb, akár 18-20 órás is lehet.

A hosszú transzfer Abu Dhabi nemzetközi repülőterén történik az Egyesült Arab Emírségek területén. Mivel az országban Magyarország állampolgárai érkezéskor kaphatnak vízumot, dönthetünk úgy, hogy egy helyi hotelben való alvással és városnézéssel könnyítjük meg a hosszú várakozás nehézségeit.

A repülőtérről a nap 24 órájában indulnak kevesebb, mint 500 forintos jegyárral buszok, melyek forgalomtól függően 45 perc alatt érnek Abu Dhabiba, így még túlzott sietségre sincs szükség ebben az esetben.

Ha ezt a megoldás választjuk, az utazás előtt nézzünk utána az Emírségek jelenleg érvényes vízumszabályzatának, és a zökkenőmentes belépés érdekében foglaljunk előre szállást is az ott töltött egy éjszakára vagy hajnalra.

Természetesen azt is érdemes megfontolni, hogy az átszállás közben Abu Dhabi városnézéssel együttesen nem lesz-e magasabb utunk teljes költsége, mintha egy gyorsabb és kényelmesebb útvonalat választottunk volna.

Maldív belföldi repülőjáratok

maldív szigetek belföldi légcsavaros repülőjárat

A Maldív-szigetekre Európa felől érkező repülőjáratok mindegyike a főváros, Malé mellett található Velana nemzetközi repülőtérre érkezik.

Attól függően, hogy tényleges szállásunk a szigetország területén belül hol található, szükség lehet hosszabb vagy rövidebb belföldi utazásra is.

A repülőtéren belül, a nemzetközi érkezési termináltól gyalog két percre található belföldi terminálról rendszeres repülőjáratok indulnak az ország 16 regionális repülőterének mindegyikébe. A belföldi utak távolságtól függően 50-180 ezer forint között változnak és 20-70 percet vesznek igénybe.

belföldi hidroplán járat felülnézetből

A helyi repülőtereken való leszállás után a hotelünk, resortunk vagy vendégházunk eléréséhez szükség lehet még hajóra is szállni, erről fontos még indulás előtt tájékozódni, vagy egyeztetni a szálláshellyel transzferrel kapcsolatban.

A belföldi repülő helyett a fővároshoz közelebb eső szállásokat olcsóbban megközelíthetjük motorcsónakkal is. A helyi tömegközlekedésnek számító kompok pedig akár hosszabb távolságokon is, ugyan jóval lassabban, de sokkal alacsonyabb áron juttathatnak el úti célunkhoz.

Ha pedig hajlandóak vagyunk többet költeni erre, a belföldi hidroplános utak gyönyörű kilátást biztosítanak alacsonyabb repülési magasságukkal. Ezekről a belföldi közlekedési módokról a Maldív-szigetek árak bejegyzésünkben írunk bővebben.

💡

A bejegyzésben szereplő néhány támogatott linkről vásárlással, foglalással segíthetsz nekünk az ingyenes oldal fenntartásában.

 • Booking.com szállás: Gyakori használattal (Genius program) 10-20% kedvezményeket, ingyen reggelit, autóbérlés kedvezményt stb. érhetsz el.
 • Booking.com repülőjegy: Általában jobbak az áraik, mint közvetlenül a légitársaságoknál. Szintén a Genius programba számít.
 • Airalo mobilnet - eSIM megoldások az EU-n kívülre jó áron, egyszerűen, megbízhatóan. Júliusi vásárláshoz 15% kedvezmény kód: NEWTOAIRALO15
 • Trópusi csomagajánlatok a Morton's Travel, az amerikai csoportos utak hazai piacvezetőjétől. Bookingnál jobb árú szállások, magyar rendelkezésre állás, biztosítások.

Ezen szolgáltatókra átkattintás és ottani vásárlás után néhány százalékos jutalékot kaphatunk, mely számodra nem jár plusz költséggel.